Generalmajor Lollesgaard skal arbejde i Nato og EU

Flere høje stillinger bliver i 2017 ledige i Forsvarsministeriet. Der er nu sat navne på de nye topchefer

Michael Lollesgaard, som indtil nu har været den danske chef for FN's mission i Mali, skal fra 1. marts være Danmarks Militære Repræsentant i Nato og EU.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. På baggrund af forsvarsministerens indstilling er der tirsdag kommet nye navne på flere topchef-stillinger i Forsvarsministeriet.

Stillingerne har været slået op, fordi fire af de nuværende chefer skal pensioneres i løbet af 2017.

Den stilling, som Lollesgaard overtager, er dog blevet ledig, fordi generalløjtnant Per Pugholm Olsen i stedet skal have stillingen som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement.

- Jeg skal repræsentere forsvarschefen, ved alle de møder der holdes i militærkomiteen, og rapportere hjem om, hvad der sker i Nato og om de andre landes holdninger, fortæller Lollesgaard om sit nye job.

- Hvis det er nødvendigt, så fremfører jeg de danske holdninger til bestemte problemstillinger.

Det er forsvarsministeren og forsvarschefen, der lægger den politiske linje, mens Lollesgaard bliver den militære repræsentant, som skal handle ud fra de instruktioner, han får hjemmefra.

De andre topstillinger bliver besat af kontreadmiral Frank Trojahn, som skal være chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Flemming Lentfer udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Jens Garly bliver udnævnt til generalmajor og tiltræder som chef for Hjemmeværnet, mens Max Arthur Lund Thorsø Nielsen udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som viceforsvarschef.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere