Gigant trækker alle ansatte ud af Irak

Den amerikanske oliegigant Chevron trækker alle sine ansatte ud af Irak efter sidste uges luftangreb i Bagdad

Et af verdens største ikke-statsejede olieselskaber, det amerikanske Chevron, trækker nu alle sine ansatte ud af Irak som følge af luftangrebet i Bagdad i sidste uge.

Det skriver CNN.

Chevron meddelte mandag, at deres ansatte og entreprenører af sikkerhedsmæssige årsager har forladt den kurdiske region i det nordlige Irak, som er det eneste sted, hvor selskabet har medarbejdere i landet.

- Vores folk og faciliteters sikkerhed er globalt set Chevrons topprioritet, lyder det fra en talskvinde.

Politik Nato indstiller træning af soldater i Irak

Ifølge CNN har flere amerikanske statsborgere allerede forladt landet på opfordring fra det amerikanske udenrigsministerium.Storbritanniens udenrigsministerium meddeler også mandag aften ifølge Sky News, at de trækker medarbejdere på ambassaderne ud af Iran og Irak.

De seneste dages uro i Mellemøsten og drabet på den iranske general Qassem Soleimani har fået oliepriserne til at stige. Investorerne frygter, at drabet kan medføre hævnaktioner, som rammer olieproduktionen.

Drabet på general Qasem Soleimani har i den grad sat sindene i kog i Iran, og der er store spændinger mellem dem og USA. Foto: Ritzau Scanpix Plus Konflikten lurer: Sådan ville en krig mellem USA og Iran se ud

142 kommentarer
Vis kommentarer