Glædelig SU-melding til studerende

Det kommer ikke på tale at gennemføre erhvervslivets forslag om at ændre kandidatstuderendes SU til rentefrie lån, siger uddannelsesministeren. Udmeldingen glæder de studerende

'Jeg mener grundlæggende, at vi har et rigtig godt SU-system i Danmark, som giver alle uafhængigt af baggrund mulighed for at tage en uddannelse. Det skal vi værne om,' siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen til Akademikerbladet.
 Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix/
'Jeg mener grundlæggende, at vi har et rigtig godt SU-system i Danmark, som giver alle uafhængigt af baggrund mulighed for at tage en uddannelse. Det skal vi værne om,' siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen til Akademikerbladet. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix/
Følg Politik

'Tag SU fra de kandidatstuderende, og omlæg det til rentefrie lån. Det vil give 3,5 milliarder kroner, som kan investeres i hele uddannelsessystemet'.

Sådan lød forslaget fra Dansk Erhverv sidste år, som Venstre efterfølgende kaldte en 'interessant idé'.

Men det kommer ifølge regeringen ikke på tale. Det slår uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) nu fast over for Akademikerbladet.

'Jeg mener grundlæggende, at vi har et rigtig godt SU-system i Danmark, som giver alle - uafhængigt af baggrund - mulighed for at tage en uddannelse. Det skal vi værne om. Jeg har godt set, at nogle foreslår at ændre SU på kandidatuddannelser til lån. Venstre har også tidligere foreslået at omlægge store dele af SU-stipendiet til lån, men det er ikke regeringens politik', udtaler Jesper Petersen i et skriftligt svar til Akademikerbladet.

Udmeldingen fra uddannelses- og forskningsministeren vækker glæde hos de studerende.

'Det er jo en rimelig utvetydig udmelding fra den ansvarlige minister, og det lyder jo, som om regeringen derfor ikke har tænkt sig at røre ved dette område. Det er en langt klarere udmelding, end vi har hørt tidligere, hvor der lød meldinger om, at dette jo var noget, man skulle kunne tale om', siger Mike Gudbergsen, der er forperson i Danske Studerendes Fællesråd (DSF), som repræsenterer ca. 165.000 studerende over hele landet.

Også Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) ser ministerens nye udmelding som ret klar.

'Den tolker jeg som udtryk for, at der sættes en prop i den diskussion, og at der ikke skal ske noget på SU-området lige nu', siger direktør Lars Andersen.

Han udelukker dog ikke, at diskussionen kan dukke op igen, f.eks. under en kommende valgkamp.

'For de studerende er dette naturligvis en meget vigtig og stor ting, men SU er jo blot en mindre brik i det store samfundsøkonomiske puslespil. På den anden side er det heller ikke altid de største beløb, der fylder mest i diskussionen. Det kan lige såvel være symbolikken, og den er stor, når det gælder uddannelse', siger Lars Andersen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind