Glem hæren, luftvåbnet og kystvagten: Her er Trumps drømme-eliteenhed

USA's fem væbnede enheder Navy, Army, Marines, Air Force og Coast Guard skal suppleres af en sjette - Space Force, udtaler præsident Trump

Donald Trump fortalte tirsdag under en tale i Rose Garden i Det Hvide Hus, at han seriøst overvejer en Space Force i det amerikanske militær. Foto: AP
Donald Trump fortalte tirsdag under en tale i Rose Garden i Det Hvide Hus, at han seriøst overvejer en Space Force i det amerikanske militær. Foto: AP

Donald Trump har igen talt om at tilføje en helt ny eliteenhed til det amerikanske militær, som formentlig vil få producenter af actionprægede krigs- og science fiction-film til at slikke sig om munden.

Til at supplere Army, Navy, Marines, Air Force og the Coast Guard gjorde Trump det tirsdag klart, at det er mere end luftkasteller og tankespin at tale om en form for et rumpoliti. Det kan ifølge præsidenten passende få betegnelsen Space Force.

Det fortalte Donald Trump under et arrangement i Det Hvide Hus, hvor han skulle overrække et trofæ til vinderen af et stævne i Amerikansk Fodbold mellem de militære enheder.

Et stævne, der blev vundet af U.S. Military Academy's Black Knights. De havde i løbet af turneringen havde slået både Navy og Air Force.

Det skriver Washington Post.

Omgivet af militærfolk fra akademiet West Point talte Trump i Rose Garden uden for Det Hvide Hus om de opgaver, der ligger forude.

- I vil blive en del af fem stolte varemærker, der udgør USA's væbnede styrker: Army, Navy, Marines, Air Force og Coast Guard, sagde Donald Trump.

- Og vi tænker faktisk på et sjette. Og det vil være Space Force. Giver det nogen mening? Vi er ved at blive rigtig store i rummet. Både militært og af andre årsager. Og vi tænker seriøst på et Space Force, sagde præsidenten videre.

Krige kan afgøres i rummet
Donald Trump fortalte videre, at hans nye nationale strategi for rummet omfatter tanker om, at rummet kan være et sted, hvor krige kan udspille sig. På samme måde som det kan ske på landjorden, i luften og på havet.

- Vi har allerede Air Force. Vi vil også skabe Space Force, sagde Trump.

Trump fortalte under sin tale, at han til at begynde med havde præsenteret sin idé som en joke.

- Men sikke en storartet idé tænkte jeg videre. Måske bliver vi nødt til at gøre det.

The Outer Space Treaty, som USA sammen med en række andre lande underskrev i 1967, forhindrer stater i at teste våben i rummet og oprette militærbaser på månen og på andre fysiske lokationer i rummet. Aftalen gør det også umuligt for USA at sende masseødelæggelsesvåben i kredsløb omkring jorden.

Men kritikere af aftalen har imidlertid pointeret, at der er væsentlige mangler i aftalen, som gør, at der reelt ikke er noget til hinder for, at en præsident eller enhver anden kan militarisere rummet.

90 kommentarer
Vis kommentarer