Annonce:
Annonce:

Gør det igen: Krigen raser

Twitter har valgt at markere Donald Trumps seneste tweet om situationen i Minneapolis som en opfordring til voldelige adfærd. Krigen fortsætter

Dekretet kommer, efter at Twitter for første gang har sat et faktatjek-mærkat på et Trump-tweet om brevstemmer, der blev stemplet som vildledende. Video/Foto: Reuters via Ritzau Scanpix. Redigering: Martin Ekelund
Annonce:
Følg Politik

Balladen mellem det sociale medie Twitter og Donald Trump tager til.

Fredag reagerede den amerikanske præsident på de voldelige demonstrationer og gadekampe i Minneapolis ved at skrive følgende:

'En total mangel på lederskab. Enten må den meget svage venstre-radikale borgmester Jacob Frey tage sig sammen og kontrollere byen, ellers vil jeg sende nationalgarden ind og få klaret opgaven,'

'Disse bøller vanærer George Floyds minde, og det vil jeg ikke lade ske. Jeg har talt med guvernør Tim Walz og har fortalt ham, at militæret er med ham hele vejen. Enhver vanskelighed, og vi vil overtage kontrollen. Når plyndringen starter, begynder skyderiet. Tak,' skrev præsidenten.

Men det var over stregen og et brud op Twitters regler. Derfor har de markedet opslaget som et brud på reglerne om at glorificere og opfordrer til vold.

Annonce:

Det er især formuleringen 'når plyndringen begynder, starter skyderiet, som har fået Twitter til at reagere.

Nyt dekret
Balladen havde allerede taget fart torsdag aften, hvor præsidenten underskrev et præsidentielt dekret, der giver mulighed for at ændre i en lov, som beskytter virksomhederne bag sociale medier.

følge Reuters har Trump sagt, at han vil skrotte eller ændre en lov, der fjerner de sociale mediers retlige immunitet. Immuniteten beskytter dem mod at blive holdt ansvarlige for, hvad deres brugere skriver.

Juridiske eksperter sætter dog spørgsmålstegn ved dekretets betydning og påpeger, at en lovændring først vil skulle stemmes igennem i Kongressen. Det skriver AP.

Eskaleringen kommer, efter at Twitter har sat et faktatjek-mærkat på et Trump-tweet om brevstemmer, der blev stemplet som vildledende.

Annonce:

Mærkatet henviser til en ny tekst, hvor der står, at præsidenten 'fejlagtigt påstår, at brevstemmer vil føre til valgsvindel'. Ifølge eksperter er de kun sjældent forbundet med valgsvindel.

Trump raser
Twitters nye tiltag fik Trump til at reagere kraftigt på selvsamme platform.

- Republikanere føler, at sociale medieplatforme totalt undertrykker konservative stemmer. Vi vil regulere dem kraftigt eller lukke dem ned, før vi vil lade dette ske, skrev han videre uden at uddybe, tordnede han.

Facebooks direktør, Mark Zuckerberg, udtalte sig natten til torsdag dansk tid kritisk om Trump udmelding.

- Jeg bliver nødt til at forstå præcist, hvad de har tænkt sig at gøre. Men generelt synes jeg ikke ligefrem, at det er den rigtige reaktion, hvis en regering vælger at censurere en platform, fordi den selv er bekymret over censur, lød det i et interview med Fox News.

Hverken Facebook eller Twitter har kommenteret sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: