Grækere er parate med modforslag til gældssanering

En delegation fra det kriseramte Grækenland tager lørdag til Bruxelles for at forhandle med dets kreditorer

Den græske regering sender lørdag en højtstående delegation til Bruxelles for at forhandle med det økonomisk kriseramte lands kreditorer, oplyser regeringskilder fredag aften i Athen ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Den græske side er parat til at fremlægge modforslag, så der kan slås bro over de tilbageværende forskelle, hedder det. Grækenland håber på, at en aftale vil være på plads 18. juni.

Grækenlands premierminister Alexis Tsipras har talt i telefon med EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker fredag for at drøfte de næste skridt i forhandlingerne med långiverne om en kontant-for-reformer-aftale, siger en regeringsembedsmand fredag.

Nyhedsbureauet Reuters tilføjer, at embedsmanden ikke havde nærmere oplysninger om indholdet af drøftelserne.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger en anden græsk embedsmand, at landets regering nægter at lægge moms på elektricitet, sådan som långiverne, EU og IMF (Den Internationale Valutafond), har krævet det.

Embedsmanden afviste ifølge Reuters også oplysninger om, at EU skulle have drøftet et scenario, hvor Grækenland forlader den fælleseuropæiske valuta.

Det strider mod kilders oplysninger til nyhedsbureauet AFP. De sagde fredag, at embedsfolk fra eurozonen har drøftet muligheden for et græsk statsbankerot, hvis ikke det lykkes at nå frem til en aftale om afviklingen af landets milliardgæld.

Hvis det er sandt, så lægger det et yderligere pres på Grækenland for at nå frem til en realistisk aftale med kreditorerne, EU og IMF, og for at undgå at blive smidt ud af euro-samarbejdet.

Børsen i Athen faldt med seks procentpoint efter at det viste sig at højtstående embedsmænd fra eurozonen torsdag var mødtes i den slovakiske hovedstad Bratislava, hvor de havde opstillet de værste scenarier, hvis ikke grækerne betalte deres gæld.

De græske regeringsrepræsentanter ventes at ankomme til Bruxelles lørdag morgen.

4 kommentarer
Vis kommentarer