Græsk finansminister: Vi betaler ikke gælden

Den græske finansminister siger, at Grækenland ikke vil tilbagebetale gæld til Den Internationale Valutafond tirsdag, skriver Reuters. Lånet udløber tirsdag

Grækenland vil ikke betale den gæld til IMF, som de ellers skulle gøre i dag. (Foto: AP)
Grækenland vil ikke betale den gæld til IMF, som de ellers skulle gøre i dag. (Foto: AP)

Rygterne var løbet den græske regering i forkøbet, men tirsdag bekræfter landets finansminister, Yanis Varoufakis, at regeringen ikke vil tilbagebetale gælden til Den Internationale Valutafond (IMF), når lånet udløber tirsdag.

Da Varoufakis uden for ministeriet bliver spurgt, om regeringen vil betale 1,5 milliarder euro til IMF, svarede han "nej" ifølge nyhedsbureauet AFP.

Selvom grækerne allerede er dømt på sikker kurs mod statsbankerot, har der været heftig aktivitet i de seneste timer, før det eksisterende låneprogram udløber.

Foto: Lefteris Pitarakis Politik Tsipras chokerende udmelding: Går af hvis grækerne stemmer ja

Her brænder vrede grækere hul i et EU-flag. (Foto: AP) Samfund Tusindvis af grækere demonstrerer for et nej til aftale

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har haft telefonmøder med blandt andre Jean-Claude Juncker, formanden for EU-Kommissionen, og Mario Draghi, som er chef for Den Europæiske Centralbank (ECB).

De europæiske långivere har angiveligt i sidste øjeblik præsenteret et forslag for grækerne. Det siger en EU-kilde til det tyske nyhedsbureau dpa.

Fem måneders forhandlinger om en løsning på gældskrisen i EU-landet har været uden succes, og regeringen har fastholdt sin afvisning af långivernes reformkrav.

Alexis Tsipras med sin partner og moder til hans to børn, Betty Baziana. (Foto: AP) Samfund Græsk leder: Mister kæresten, hvis jeg overgiver mig til EU

(Foto: Daniel Ochoa de Olza) Samfund Rejs billigt ned til græsk bankkaos

Grækerne har krævet lån uden de skrappe reformer - eller i det mindste langt mildere krav - og samtidig forventer regeringen gældslettelse.

Grækerne har endnu ikke fået den sidste milliardudbetaling fra långiverne. Långiverne - IMF, ECB og EU - har krævet reformer, før man vil sende penge.

Venstrefløjsregeringen har forsøgt at holde gang i forhandlingerne uden at komme med indrømmelser. Senest ved at annoncere en folkeafstemning om långivernes krav om blandt andet at reformere de - ifølge EU-kollegerne - lidt for generøse pensionsvilkår.

77 kommentarer
Vis kommentarer