Græsk minister forlanger gang i omfordeling af flygtninge

Der kan være 100.000 flygtninge og migranter i Grækenland inden månedens udgang på grund af lukkede grænser.

EU-landene skal sætte fart på omfordelingen af flygtninge fra Grækenland til andre europæiske lande, siger den græske premierminister, Alexis Tsipras, mandag ved ankomsten til et topmøde mellem EU og Tyrkiet i Bruxelles.

- I Europa har vi nogle principper, nogle værdier. Et af dem er at dele ansvar, byrder og solidaritet, siger Alexis Tsipras.

Mindst 30.000 flygtninge og migranter er lige nu strandet i Grækenland, fordi grænsen til Makedonien - og dermed vejen videre mod nord - er spærret.

Inden udgangen af marts kan antallet passere 100.000, sagde EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, i weekenden.

- Der er nu en svær situation, som vi må håndtere. Det er vores fælles problem. Det er ikke et lands problem. Det er et europæisk problem, som vi må findes fælles løsninger på, siger Tsipras.

EU-landene besluttede i september trods voldsom modstand fra især flere østeuropæiske lande at omfordele i alt 160.000 flygtninge fra Grækenland og Italien til andre EU-lande.

Men omfordelingen har ligget næsten bomstille, der er ikke omfordelt mere end 700, og nu vil den græske premierminister have fart på.

- En aftale, der ikke bliver implementeret, er slet ikke nogen aftale, siger han.

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere