Græsk tv: Tsakalotos er ny minister

Afløser for Varoufakis er udnævnt, meddeler tv. Partier bakker Tsipras op i fortsatte forhandlinger med EU

Euclid Tsakalotos bliver Grækenlands nye finansminister efter Yanis Varoufakis, rapporterer den græske tv-station Skai ifølge nyhedsbureauet dpa.

Samme melding lyder fra avisen Kathimerini på dens Twitter-profil.

Tsakalotos har hidtil været viceudenrigsminister i Grækenland og forhandlingsleder i forhandlingerne med EU om en låneaftale.

Tsakalotos går ind for at beholde Grækenland i eurozonen, men er imod de nye nedskæringer og reformer, som kreditorerne i EU stiller som krav for, at Grækenland kan få nye kriselån.

Varoufakis har gjort sig bemærket under forhandlingerne med EU-systemet, hvor han ikke har været bange for at tale de internationale kreditorer midt imod.

Undervejs i forhandlingerne blev den udfarende Varoufakis skiftet ud med Tsakalotos, der betragtes som mere rund i kanterne end den afgående finansminister.

Dermed er han bekendt med den fremtrædende rolle i forhandlingerne, som han nu vil indtage i stedet for Varoufakis.

Mandag eftermiddag sikrede premierminister Alexis Tsipras sig opbakning fra flere græske partier, siger lederen af det højreorienterede parti Uafhængige Grækere, som er Tsipras' regeringspartner.

Ifølge partilederen, Panos Kammenos, har de store partier i regeringen og oppositionen givet skriftlige garantier om, at de bakker op om Tsipras, skriver Reuters.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at det drejer sig om alle partier undtagen kommunisterne.

- Premierministeren tager til Bruxelles for at forhandle på vegne af hele det græske folk, siger Kammenos efter et møde med Tsipras og præsident Prokopis Pavlopoulos, skriver dpa.

1 kommentar
Vis kommentarer