Græsk tv: Tsipras ventes at udskrive nyvalg

Tsipras håber at få bugt med oprøret i sit eget parti med et nyvalg, måske allerede i september, meddeler græsk tv

Efter flere dages spekulationer om, hvad der vil blive den græske premierministers, Alexis Tsipras', næste træk, rapporterer græsk tv, at han ventes at udskrive nyvalg inden for kort tid.

Dermed håber han at kvæle det oprør, der er brudt ud i hans eget Syriza-parti, og sikre sig opbakning til at implementere en række skrappe reformer.

En regeringsembedsmand siger ifølge Reuters, at Tsipras har droppet tanken om at holde en tillidsafstemning, og at det nu er mere sandsynligt, at der kan komme et valg så tidligt som midt i september.

Regeringens ministre har i dagevis debatteret, hvad de skal gøre, efter et stort antal Syriza-medlemmer i sidste uge trodsede Tsipras og afviste at bakke op om den nye hjælpepakke til 86 milliarder euro.

Torsdag eftermiddag sad Tsipras i møde med sine rådgivere for at beslutte sig for sit næste træk, siger en regeringsembedsmand.

- Alt er muligt, siger kilden til journalister der spurgte, om Tsipras vil udskrive valg senere på torsdagen.

Den statslige tv-station ERT rapporterer, at premierministeren ventes at udskrive valg senere på dagen.

Da venstrelederen Tsipras accepterede et nyt hjælpeprogram efter langvarige forhandlinger med Grækenlands internationale kreditorer, mødte han modstand fra næsten en tredjedel af parlamentsmedlemmerne i hans eget parti.

De raser over, at Tsipras har forpligtet sig til blandt andet at hæve skatter og afgifter samt spare flere steder til gengæld for, at Grækenland fortsat får økonomisk hjælp.

Tsipras nyder imidlertid stadig opbakning blandt de græske vælgere, og det er ventet, at han vil genvinde magten, hvis der kommer et snarligt valg.

5 kommentarer
Vis kommentarer