Græske regeringspartier: Stem nej til kriseaftale

Både Syriza og De Uafhængige Grækere opfordrer det græske folk til at forkaste gældsforslag fra EU, IMF og ECB

Stem nej.

Sådan lyder opfordringen fra talsmanden for det græske regeringsparti Syriza til vælgerne inden en ventet folkeafstemning i Grækenland 5. juli.

Her skal grækerne tage stilling til, om de vil acceptere en samlet krisepakke fra EU, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB). Pakken skal redde Grækenland fra en truende bankerot og et muligt exit fra euroen.

Men det ville være langt bedre, hvis bare kreditorerne sagde ja til det forslag, som den græske regering selv har fremlagt, mener talsmanden Nikos Filis.

- Vi siger ja til forslaget fra regeringen og nej til ultimatummet fra långiverne, siger han.

Også Syrizas regeringspartner De Uafhængige Grækere opfordrer grækerne til at forkaste forslaget fra kreditorerne.

- Som leder af De Uafhængige Grækere opfordrer jeg alle i partiet til at deltage i denne store fejring af demokratiet som kaldes en folkeafstemning og til at stemme nej - nej til at give afkald på vores selvstændighed, lyder det fra partileder Panos Kammenos ifølge græsk tv.

Det var den græske premierminister, Alexis Tsipras, som sent fredag aften annoncerede, at han vil bringe kriseforslaget til folkeafstemning.

Tsipras kaldte i den forbindelse långivernes forslag for rendyrket "afpresning".

- Disse forslag, som helt tydeligt er i strid med europæiske regler og de basale rettigheder i forhold til arbejde, lighed og værdighed, viser, at målet hos nogle af partnerne og institutionerne ikke har været en levedygtig aftale for alle parter, men muligvis at ydmyge et helt folk, sagde Tsipras i en tv-transmitteret tale.

0 kommentarer
Vis kommentarer