Guvernørkandidat beskyldt for racisme efter denne abe-kommentar

Race blev hurtigt en af overskrifterne i historien om ræset om guvernørposten i Florida efter et opsigtsvækkende interview med den republikanske kandidat

Går DeSantis over stregen med sin abe-udtalelse? Vurder selv (Video: Fox News)

Historien viser, at det ikke er en god idé at hive ordet ‘abe’ ind i en sætning, når man taler om en afroamerikaner.

Det må den republikanske guvernørkandidat i Florida, Ron DeSantis nu også erkende, efter han i onsdags sagde i et interview med Fox News, at staten ikke skulle ‘monkey this up’ med sin mørke modkandidats, Tallahassee-borgmester og demokrat Andrew Gillums, politik.

Det skriver blandt andet CNN og The Guardian.

Gillum er Floridas første afroamerikanske guvernørkandidat fra et af de store partier. Video: AP
Gillum er Floridas første afroamerikanske guvernørkandidat fra et af de store partier. Video: AP
 

Efter DeSantis’ udtalelse i Fox fór de amerikanske demokrater frem med beskyldninger om racisme.

- Det er klamt, at Ron DeSantis begynder sin valgkamp med at blæse i den racistiske hundefløjte, siger det demokratiske partis forkvinde, Terry Rizzo.

Den republikanske fløj var dog hurtig til at forsvare sig.

- Ron DeSantis talte selvfølgelig om, at det er Florida, der ikke skal dumme sig og vælge de socialistiske politiker, som Andrew Gillum vil fremme. At læse andet ind i det er absurd, fortæller en af DeSantis’ talspersoner Stephen Lawson.

Trump var tidligt ude og vise sin støtte til den republikanske kandidat. Foto: AP
Trump var tidligt ude og vise sin støtte til den republikanske kandidat. Foto: AP
 

Støttes af Trump
Landets præsident. Donald Trump, har meldt offentligt ud, at han støtter DeSantis i kampen om at blive Floridas næste guvernør, som man kan læse i dette tweet:

‘Medlem af kongressen Ron DeSantis er en særlig person, som har gjort et utroligt stykke arbejde. Han stiller op i primærvalget i kampen om at blive guvernør i Florida… Hård mod kriminalitet, grænser og han ønsker lavere skatter. Han vil blive en god guvernør, og han har min fuldkommen støtte’.

Det ryster dog ikke Andrew Gillum, at hans modkandidat bliver støttet af Trump. Gillum er sikker på, at han selv står stærkt.

- Jeg tror, at Florida og statens store diversitet leder efter en guvernør, som kan samle os og ikke skabe splittelse, fortæller den demokratiske kandidat.

Hør hele Gillums modsvar til Ron DeSantis herunder:

 

88 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere