Vejles tidligere benzin-konge og karismatiske forretnings-mand, Olaf Haahr, kunne ikke lade være med at give sit besyv med, da Storbritannien fredag meldte sig ud af EU.
Den 78-årige vejlenser - og inkarnerede EU-modstander - sendte omgående det britiske flag til tops ved villaen i Bredballe.
Her blafrede Union Jack oprørsk i vinden, mens Olaf Haahr selv gik til tasterne på sin computer og afskibede en mail til den britiske ambassade i København.
- Tillykke med resultatet. Mange danskere forventede, at I ville tage initiativ til at redde Europa, lød det i lykønskningen til ambassaden.
Vedhæftet var et fotografi af flaget, som datteren Anne-Sofie blev sendt i haven for at forevige.
Olaf Haahr har aldrig lagt skjul på, at hans begejstring er noget større for englænderne end for tyskerne.
- Englænderne sørgede for, at vi fik Sønderjylland tilbage efter 1. Verdenskrig. Og det var også englænderne, der befriede os under 2. Verdenskrig. Så jeg holder meget af England, siger Olaf Haahr til Ekstra Bladet.
Håbløst foretagende
Både på grund af verdens-historien - og fordi EU mildest talt er et håbløst foretagende i Olaf Haahrs optik - går han ind for, at danskerne nu skal have en afstemning om, hvorvidt vi vil blive i EU.
- EU fungerer jo slet ikke. Det er et stort buraukrati. Hvis man drev et firma på samme måde, som man driver EU, så ville det jo gå helt galt. Jeg går ind for det direkte demokrati, hvor befolkningen stemmer om store spørgsmål flere gange om året.
- Hvad ligner det i øvrigt, at banden af politikere på Christiansborg bare kan bestemme, at vi skal bruge en masse milliarder på krigsfly, som blot vil skabe endnu flere terror-organisationer, lyder det bramfrit fra den kendte vejlenser.
Ud af EU nu
Olaf Haahr bedyrer, at han er parat til om nødvendigt at stemme på Enhedslisten for at få en folkeafstemning om EU hurtigst muligt.

Det britiske flag fik Olaf Haahr i øvrigt for omkring 30 år siden, da der var engelsk flåde-besøg i Vejle.
Han var inviteret ned på skibet og festede en del med besætningen på det britiske krigsskib.
- Da flaget blev taget ned fik jeg det af admiralen. Han sagde, at jeg kunne flage med det på tidspunkter, der var vigtige for Storbritannien.
Så det gjorde jeg naturligvis, forklarer den 78-årige vejlenser, der stadig er 'still going strong.'
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.