Halvdelen af briterne vil ud af EU

Storbritannien bør træde ud af EU, svarer halvdelen af briterne i en ny meningsmåling

I en meningsmåling svarer 50 procent af de britiske vælgere, at Storbritannien bør forlade EU.

Det sker samtidig med, at premierminister David Cameron gør sig klar til at deltage i et topmøde i Bruxelles i denne uge, hvor han vil forsøge at styrke Storbritanniens position i genforhandlingerne af et fortsat medlemskab. Det skriver The Daily Telegraph.

Hvis man også tager højde for de vælgere, der ikke har kunne svare hverken for eller imod et fortsat medlemskab, svarer 42 procent, at de er imod, mens 41 procent svarer, at de er for fortsat være et af de 28 EU-lande.

Undersøgelsen er et væsentligt slag for David Cameron, der skal stå ansigt til ansigt med europæiske ledere og fremlægge sine planer for at begrænse EU-indvandreres adgang til sociale ydelser i Storbritannien i fire år.

Spekulationer går nu på, om Cameron vil droppe kravet om at begrænse adgangen til ydelserne. Men det afhænger formentligt af, om der kan findes andre måder at begrænse indvandringen til Storbritannien på.

Meningsmålingen viser også, at størstedelen af respondenterne hælder mod et farvel til EU, hvis man fastholder reglerne om retten til at arbejde og bevæge sig frit i EU-landene.

I det tilfælde svarer 45 procent af vælgerne nemlig, at de ønsker, at Storbritannien forlader EU, mens 40 procent siger, at de ønsker fortsat medlemskab under de omstændigheder.

17 kommentarer
Vis kommentarer