Hamas vil tale med Fatah og bane vejen for et nyt valg

Hamas har indvilget i at tale med rivalerne fra Fatah og opløse en komité i Gaza før et eventuelt valg

Den militante, palæstinensiske gruppe Hamas oplyser, at den har accepteret betingelserne i en aftale fremsat af præsident Mahmoud Abbas fra den rivaliserende gruppe Fatah.

Hamas er således villig til at indgå i drøftelser med Fatah.

Det skal ske for at bane vejen for et valg.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en skriftlig erklæring oplyser Hamas søndag, at gruppen reagerer på "generøse" egyptiske mæglingsforsøg for "skabe national forening". Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det palæstinensiske selvstyre har været splittet mellem to rivaliserende regeringer siden 2007, hvor Hamas drev Abbas' styrker ud af Gazastriben.

Hamas oplyser, at gruppen har opløst en administrativ komité, der kontrollerer Gaza.

Samtidig har gruppen inviteret Mahmoud Abbas' regering tilbage til Gaza og er ifølge erklæringen parat til at holde valg på Vestbredden og i Gazastriben.

Det fremgår ikke af erklæringen fra Hamas, hvorvidt gruppen er parat til at lade Fatah overtage kontrollen med Hamas' sikkerhedsstyrker.

Det har tidligere været et nøglepunkt i hidtidige forsøg på at forsone de to grupper.

Alle forsøg på forsoning og fordeling af magten mellem de to palæstinensiske grupper i Gazastriben og på Vestbredden har hidtil slået fejl.

Egypten har ageret mægler i konflikten mellem Hamas og Fatah. Det er sket i forsøget på at få parterne til at implementere en aftale, der blev indgået i 2011.

I aftalen står der, at Hamas og Fatah skal stoppe konflikten og danne en foreløbig regering før et nyt valg.