Hamon er de franske socialisters præsidentkandidat

Hamon fra Socialisternes venstrefløj fik omkring 58 procent af stemmerne i overraskende sejr.

Benoit Hamon står til at blive de franske socialisters præsidentkandidat efter sejr i anden og afgørende runde af primærvalget søndag, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Hamon fra Socialisternes venstrefløj vandt over den midtersøgende tidligere premierminister Manuel Valls.

Den 49-årige Hamon fik over 58,6 procent af stemmerne. Kilder i Socialistpartiet siger, at Hamon er klar vinder.

Hamon blev ikke anset som en seriøs udfordrer, da han stillede op i december, viser de første valgresultater. Men den tidligere undervisningsminister lagde sig i førerfeltet med sit budskab om "håb og fornyelse".

Alle meningsmålinger tyder imidlertid på, at Socialistpartiets kandidat ikke har mange chancer ved Frankrigs præsidentvalg til foråret. Socialistpartiets præsidentkandidat ventes at ryge ud i præsidentvalgets første runde 23. april.

Anden og afgørende runde, der finder sted 7. maj, ventes at blive et opgør mellem Front Nationals leder, Marine Le Pen, og François Fillon, som vandt Republikanernes primærvalg.

Mange iagttagere har dog også påpeget, at den 39-årige tidligere økonomiminister Emmanuel Macron og hans nyopstartede centrumbevægelse "Fremad!" har fået uventet medvind i kampen for at blive Frankrigs næste præsident.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere