Annonce:
Annonce:

Han var bannerfører for Brexit: Nu vil Farage have ny folkeafstemning

Nu er der ny debat på vej om brexit, efter Nigel Farage, leder af nej-kampagne i 2016, ændrer mening og taler om ny folkeafstemning. Premierminister May afviser

Parlamentet SKAL stemme for et Brexit (Video: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere formand for det EU-kritiske parti UKIP (UK Independence Party red.) Nigel Farage kommer torsdag med et opsigtsvækkende forslag, der har fået de britiske medier helt frem i stolen.

Den kontroversielle politiker spillede en aktiv rolle i optakten til briternes folkeafstemning om EU-medlemsskabet 23. juni 2016. Her blev resultatet som bekendt et nej til at blive i EU, men nu vil Farage have en ny folkeafstemning.

Meldingen fra politikeren torsdag har vakt stor opmærksomhed. Han skriver på Twitter, at han er ved at ændre holdning i sagen og nu ikke vil udelukke en ny folkeafstemning.

- Måske, foreløbig kun måske, bør vi få en anden folkeafstemning om medlemskab af EU.

- Dette ville dræbe emnet i en generation en gang for alle. Min opfattelse er faktisk ved at ændre sig på det punkt, skriver han.

Annonce:

May afviser ny afstemning
Den udmelding falder dog ikke i god jord hos Premierminister Theresa May, der blankt afviser at udskrive endnu en folkeafstemning om britisk medlemskab af EU.

Det siger hendes talsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters uden yderligere detaljer.

Kommentaren kommer, efter at Nigel Farage, som tegnede store dele af den vellykkede exitkampagne ved folkeafstemningen i 2016, siger, at det kan blive nødvendigt med en ny folkeafstemning.

Men også mange EU-tilhængere presser på for, at der kommer en EU-folkeafstemning, når forhandlingerne om skilsmisse mellem EU og den britiske regering er slut.

Blandt andre har tidligere premierminister Tony Blair agiteret for at få en ny folkeafstemning i et interview med det engelske medie The Guardian.

Farage spillede som sagt en vigtig rolle, da 52 procent i juni 2016 stemte for at forlade EU. 48 procent stemte for at forblive i unionen.

Debatten om en ny folkeafstemning kan gøre det vanskeligt for May og hendes regering at forhandle betingelserne for en skilsmisse mellem Storbritannien og EU.

Hård brexit vil koste en halv million britiske job

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: