Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Hans kommune er hårdest ramt: Frygter ikke nedlukning
Ishøj Kommune har landets højeste smittetryk, mens vestegnskommunen også har den laveste vaccinetilslutning, viser seneste tal fra SSI
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følger PolitikFølg Politik
Den Københavnske Vestegn har gennem coronakrisen været særdeles hårdt ramt af smittede og indlagte.
Mens vaccineudrulningen over sommeren og ind i efteråret for alvor har taget fart i resten af landet, hænger en række af Vestegnens kommuner gevaldigt i bremsen.
Især i Ishøj Kommune, hvor man har landets højeste smittetryk, samtidig med at man med kun 62 procent færdigvaccinerede har landets laveste vaccinetilslutning.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Ishøj Kommunes nuværende borgmester, Ole Bjørstorp, er ikke bekymret og har ikke reelt været det på noget tidspunkt. Her interviewet om situationen sidste efterår, hvor kommunen også var plaget.
Ikke tilfredsstillende Borgmester Ole Bjørstorp fra Ishøjlisten ser med relativt rolige øjne på den stigende smitte i sin kommune.
Annonce:
- Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi gør alt, hvad vi kan for at få flere vaccineret. Vi bevæger os også opad, men det vi regner med, når vi kommer til årets afslutning, er omkring 70 procent færdigvaccinerede. Så vil jeg være glad, men ikke tilfreds, siger han.
Der sker dog små fremskridt på vaccinefronten, påpeger borgmesteren over for Ekstra Bladet.
- Der er hele tiden nogle, som kommer ned i vores pop-up-stationer og bliver vaccineret. Det er selvfølgelig ikke så mange mere, men vi gør alt, hvad vi kan. Vi informerer blandt andet i skoler og via boligforeninger, som hjælper os utrolig meget.
- Men du forventer ikke, at der kan komme en kommunal nedlukning på tale på et tidspunkt i vinterperioden?
- Nej. Det gør jeg faktisk ikke. Hver gang der har været et smitteudbrud, bliver det isoleret blandt dem, det drejer sig om. Vi er langt bedre til at inddæmme smitteudbrud og har flere strenge at spille på, så det lykkes udmærket.
Smitte og vacciner
Kommuner med flest smittede de seneste syv dage (incidenstal):
Ishøj
Albertslund
Brøndby
Glostrup
Hvidovre
Frederiksberg
Fredensborg
Høje-Taastrup
Rødovre
København
Kommuner med lavest vaccinetilslutning:
Ishøj
Brøndby
Høje-Taastrup
Albertslund
Vallensbæk
Rødovre
Hvidovre
Glostrup
Herlev
København
Kilde: Statens Serum Institut
De udgør problemet Ifølge Ishøj-borgmesteren er det især de unge, som gør, at smitten er på fremmarch i hans kommune, fortæller han.
Annonce:
- Vi sætter ind over for corona, men det er faktisk børn og unge, som er problemet. Det er dem, som ikke er vaccineret. Børn skal jo ikke, selvom de får tilbuddet, men hvis de bliver smittet, går de hjem og smitter i familien.
I områder med en overvægt af etniske grupper er det også svært at få folk ned i vaccinationscentrene, erkender Ole Bjørstorp.
- Der er hele tiden via vores foreninger - specielt i vores etniske foreninger - et samarbejde om, at de skal informere om, at man skal lade sig vaccinere.
- Frygter du, at Ishøj Kommune går en hård vinter i møde med stigende smitte- og indlæggelsestal, hvis I ikke får nok vaccineret?
- Jeg vil ikke sige, at jeg frygter det. Der er jo mange faktorer, som spiller ind på, hvor mange der bliver syge. Jeg tror mere, at det er andre sygdomme som influenza eller forkølelser, som man bliver ramt af. De har jo været holdt nede i lang tid under corona, slutter borgmesteren.
På landsplan er cirka 75 procent af befolkningen færdigvaccineret i Danmark.
FAKTA: Hver 30. dansker har fået tre vaccinestik
1267 personer har det seneste døgn fået det første vaccinestik, mens 1562 har fået det andet af to og dermed regnes for færdigvaccinerede.
Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI) onsdag.
Dermed er 75,0 procent af indbyggerne i Danmark - svarende til 4,4 millioner personer - færdigvaccinerede mod covid-19.
17.225 personer har det seneste døgn fået et tredje vaccinestik mod covid-19.
Læs her, hvordan det går med vaccinationen af de forskellige grupper:
* Første revaccination:
Udvalgte grupper tilbydes tredje stik. Det er blandt andre plejehjemsbeboere, borgere med særlig nedsat immunforsvar og borgere, der er 85 år eller derover.
Sundhedsstyrelsen har meddelt, at man også giver tredje stik til færdigvaccinerede over 65 år. Det kan ske, seks måneder og 14 dage efter at de har fået anden vaccination.
Samlet set har 193.492 borgere fået et tredje vaccinestik i forbindelse med revaccination. Det svarer til 3,3 procent af befolkningen.
* Gruppe 1-9:
I vaccinegrupperne 1-9 indgår blandt andre borgere over 65 år, sundhedspersonale, særligt udsatte og deres pårørende.
I denne gruppe har 1.564.199 fået første stik med en vaccine. Det svarer til 96,8 procent af målgruppen. 1.557.766 - svarende til 96,5 procent af målgruppen - er færdigvaccinerede.
* Gruppe 10A: Borgere i alderen 60-64 år:
Påbegyndt: 265.350 personer (93,9 procent).
Færdigvaccinerede: 264.299 (93,5 procent).
* 10B: Borgere i alderen 55-59 år:
Påbegyndt: 321.547 (92,5).
Færdigvaccinerede: 319.807 (92,0).
* 10C: Borgere i alderen 50-54 år:
Påbegyndt: 309.005 (91,0).
Færdigvaccinerede: 306.745 (90,3).
* 10D1: Borgere i alderen 16-19 år samt 45-49 år:
Påbegyndt: 231.929 (87,3).
Færdigvaccinerede: 226.749 (85,9).
* 10D2: Borgere i alderen 20-24 år samt 40-44 år:
Påbegyndt: 301.023 (81,3).
Færdigvaccinerede: 298.006 (79,3).
* 10D3: Borgere i alderen 25-29 år samt 35-39 år:
Påbegyndt: 275.548 (76,2).
Færdigvaccinerede: 266.375 (73,7).
* 10D4: Borgere i alderen 30-34 år:
Påbegyndt: 258.455 (74,1).
Færdigvaccinerede: 254.473 (71,3).
* Gruppe 11: Borgere i alderen 12-15 år:
Påbegyndt: 273.979 (64,7).
Færdigvaccinerede: 263.737 (61,2).
Opgørelsen medregner kun de vaccinerede borgere, som stadig er i live og har bopæl i Danmark.
Statens Serum Institut (SSI) opgør antallet af vaccinerede i forhold til befolkningen og ikke antallet af personer, der skal vaccineres.
Det gør SSI, fordi instituttet ønsker at vurdere, hvor tæt Danmark er på flokimmunitet.
Bemærk, at antallet af personer, der har fået første stik, også omfatter dem, der har færdiggjort vaccinationen. De, der har fået vaccinen fra Johnson & Johnson, som kun kræver ét stik, er også med i begge tal.
SSI gør opmærksom på, at der kan være en forsinkelse i registreringen af de givne vacciner.
Kilder: Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.