Harme efter aflysning: 'Sådan behandler man ikke en allieret'

Demokratiske toppolitikere og præsidentkandidater kritiserer, at Donald Trump har aflyst besøg i Danmark

ISKOLDT: Mette Frederiksen kaldte Trumps ide om at købe Grønland for en 'absurd diskussion', og så var Trump pludselig ikke sikker på, han ville mødes med statsministeren.

Det flyder over med hjemlig kritik af USA's præsident, Donald Trump, efter at han natten til onsdag dansk tid valgte at aflyse et planlagt besøg i Danmark.

- Præsidenten har nu formået at støde Danmark fra sig. Den havde jeg ikke set komme, skriver Amy Klobuchar, præsidentkandidat og senator fra Minnesota, i et opslag på Twitter.

Trump valgte i en række opslag på Twitter at aflyse sit danmarksbesøg på grund af statsminister Mette Frederiksens blanke afvisning af et muligt salg af Grønland til USA.

Ifølge statsministeren var præsidentens strategiske interesse i Grønland en 'absurd' ide.

Nogenlunde samme sprogbrug bruger en anden præsidentkandidat, senator fra delstaten New Jersey Cory Booker, om Trumps aflysning.

- Det er fuldstændig absurd. Sådan behandler man ikke en allieret, siger Booker natten til onsdag i et tv-interview med CNN.

Han kalder præsidentens beslutningen 'en afledningsmanøvre', der skal fjerne opmærksomheden fra Trumps dårlige beslutninger.

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford deler også sine frustrationer i et opslag på Twitter:

- Han bad dronningen om en invitation. Hun inviterede ham, han accepterede. De har forventet hans ankomst i ugevis. Danskerne og grønlænderne afviser hans prestigeprojekt, og han affejer hele kongeriget.

- Han er et barn, konkluderer Gifford.

Det var den amerikanske avis The Wall Street Journal, som torsdag kunne fortælle, at Donald Trump i flere omgange har bedt sine rådgivere om muligheden for at købe øen.

Historien blev indledningsvist taget med et gran salt, men søndag bekræftede præsidenten, at han skam mente det alvorligt - omend det ikke stod 'øverst på dagsordenen'.

783 kommentarer
Vis kommentarer