Amy Coney Barrett. Det er navnet på en af de største sejre for Donald Trump lige op til valgkampen.
Den 48-årige mor til syv blev natten til tirsdag dansk tid godkendt som ny dommer i højesteret med stemmerne 52 imod 48. Således lykkedes det Republikanerne at holde styr på tropperne og fastholde flertalet i senatet.
Kun Susan Collins, der er senator for Maine, stemte som den eneste republikaner imod i sammen med de 48 demokratiske senatorer.
Og det må have gjort præsidenten lykkelig. Meget lykkelig.
Ifølge Axions sagde præsidenten angiveligt sidste år, at han 'gemte Amy Coney Barrett til Ruth Ginsburg' med henvisning til, at den tidligere højesteretsdommer var meget syg. Hun døde 18. september 2020, og så hev Donald Trump sin kanin op af hatten. Planen lykkedes.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Den kristne bekymring
Ifølge lektor på Aarhus Universitet Lars Thorup Larsen er det en styrkelse af det konservative USA.
- Det kommer til at betyde, at der er flere afgørelser, der formodentlig vil have et stærkt konservativt præg, siger Lars Thorup Larsen til Ritzau.
Samtidig beskrives hun i flere amerikanske medier som en sikker og forudsigelig højesteretsdommer. Præcis ligesom Ruth Ginsburg, der bare var liberal i stedet for konservativ.
Men en ting bekymrer. Den nye dommers stærkt religiøse udgangspunkt.
Amy Coney Barret har tråde til gruppen People of Praise, der beskrives som en stærkt religiøs katolsk gruppe, hvor fem procent af folks indkomst skal gå til gruppen, mens mændene betragtes som deres koners overhoved.
Hun er ikke officielt medlem, men ifølge The Guardian kan hun ses i en udgave af deres magasin fra 2006. Samtidig er hendes far og mand begge medlemmer.
Hjernevask
Samme The Guardian har talt med et tidligere medlem af People of Praise, der fortæller, hvordan gruppen kan virke som en form for sekt.
- Vi var katolikker, men katolicismen var sat til side. Vores liv, alle vores venner og alle de tilfældige mennesker, der boede i vores hus, var en del af Pepole of Praise-samfundet. Hjernevask og den kvindelige underkastelse, hvor kvinder bliver gjort til tjenere for deres åndelige overhoved var så devaluerende for mig, har det tidligere medlem Rebekah Powers fortalt til The Guardian.
Artiklen fortsætter under billedet ...
I september rapporterede Washington Post samtidig, at Amy Coney Barrett havde fungeret som en såkaldt 'handmaid', der er en ledende rolle for kvinder i gruppen. People of Praise beskriver dog sig selv som en simpel katolsk gruppering, der giver folk mulighed for at leve i harmoni.
Historierne i den amerikanske presse har dog ikke fået hverken Donald Trump eller hovedpersonen selv til at ryste på hånden.
Amy Coney Barrett har oplyst, at hun blot er en trofast katolik, og at hendes forpligtelser som højesteretsdommer ikke vil blive påvirket.