Her er Ja-sidens ultimative Brexit-våben

Hvis Storbritannien stemmer for at forlade EU, vil det betyde et milliardtab i den britiske økonomi, lyder det fra George Osborne, som derfor vil tage et 'nødbudget' i brug

Ifølge Osborn vil de økonomiske omkostninger ved at forlade EU nemlig være så store, at han bliver nødt til at indføre skattestigninger på 15 milliarder pund, hvilket blandt andet betyder prisstigninger på benzin og alkohol.
Ifølge Osborn vil de økonomiske omkostninger ved at forlade EU nemlig være så store, at han bliver nødt til at indføre skattestigninger på 15 milliarder pund, hvilket blandt andet betyder prisstigninger på benzin og alkohol.

Hvis det er en ting, briterne absolut ikke vil have, at der bliver pillet ved, er det prisen på deres elskede pints.

Ikke desto mindre er det nu, hvad den britiske finansminister, George Osborne, truer med at gøre, hvis det bliver et 'goodbye' til EU, når Storbritannien 23. juni skal stemme om deres medlemskab af unionen.

Ifølge George Osborne vil de økonomiske omkostninger ved at forlade EU nemlig være så store, at han bliver nødt til at indføre skattestigninger på 15 milliarder pund, hvilket blandt andet betyder prisstigninger på benzin og alkohol. Samtidig vil han skære 15 milliarder på sundhed, uddannelse og forsvar. Det viser en planlagt tale, som The Guardian har fået indsigt i.

- Selvom leave-kampagnen vil have jer til at tro, at det giver flere penge at forlade EU, betyder det i virkeligheden færre penge. Færre milliarder. Det er på alle måder en skidt situation for britiske familier, og det skal vi ikke risikere, vil George Osborne sige ifølge The Guardian.

Politik Dramatisk ændring: Det ligner britisk 'goodbye' til EU

Ministeren vil præcisere sine bekymringer ved et arrangement, hvor hans forgænger, Alistair Darling, også vil deltage. Her vil han give udtryk for, at han er mere bekymret nu, end han var under finanskrisen i 2007.

Ifølge ham vil Brexit nemlig ikke bare resultere i et enkelt af disse 'nødbudgetter', men derimod det ene efter det andet.  Til arrangementet vil parret fremlægge en række af disse nødbudgetter, som blandt andet indeholder en stigning på frem procent på alkoholafgift - og dermed dyrere pints.

Den britiske finansminister, George Osborn. (Foto: AP)
Den britiske finansminister, George Osborn. (Foto: AP)

Ja eller nej? Labour-støtter i Boris Johnson-masker markerer med skilte, hvordan det vil ramme det britiske budget, hvis det ender med et farvel til EU. (Foto: Zuma Press) Politik Engelsk syge: Sådan rammer Brexit dig

Bryder konservativt manifest
Den officielle kampagne for at forlade EU, 'Vote Leave', beskylder Osborne for at bryde det konservative manifest, som de blev valgt på sidste år.

Konservative politikere, som støtter Brexit, advarer samtidig om, at Osbornes troværdighed vil blive skadet, og at han og Cameron risikerer at blive væltet fra deres positioner i partiet.

Den konservative politiker Steve Baker har sagt, at han er 'chokeret over, at Osborne truer med at bryde så mange af de centrale manifester, hvorpå alle alle konservative parlamentsmedlemmer blev valgt'.

Se også: Voksende frygt for britisk EU-nej fortsætter aktie-nedtur

Ligner et britisk goodbye
George Osborne bekymrer sig måske ikke helt uden grund. Mandag viste flere målinger nemlig, at afstemningen 23. juni ser ud til at munde ud i et britisk exit fra EU.

En måling foretaget for The Guardian af ICM viste, at 53 pct. af briterne er parate til at forlade EU, mens 47 pct. er for at blive.

Hos The Telegraph var føringen noget mindre og minder om de seneste ugers stillingskrig. Dog fører 'ud'-siden stadig med et enkelt procentpoint 49-48 i målingen, som er foretaget af instituttet ORB.

Til gengæld giver YouGov's måling for The Times syv procents forspring på 46 pct. til dem, der vil ud af unionen mod 39 pct, der vil forblive medlemmer.

1 af 2 Den britiske finansminister, George Osborn. (Foto: AP)
2 af 2 Ifølge Osborn vil de økonomiske omkostninger ved at forlade EU nemlig være så store, at han bliver nødt til at indføre skattestigninger på 15 milliarder pund, hvilket blandt andet betyder prisstigninger på benzin og alkohol.
180 kommentarer
Vis kommentarer