Her er Kristine: Hun fik Simon Emil til at falde for sig

34-årige Kristine Rishøj Bille var kampagnleder og personlig assistent for Simon Emil Ammitzbøl i 10 år

Følg Politik

Det kan godt være, at det var en nyhed for de fleste, da BT fredag morgen fortalte, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA) har fundet ny kæreste og nu danner par med 34-årige Kristine Bille.

Men faktisk har de to kendt hinanden i lang tid. Kristine Bille var nemlig først kampagneleder og siden personlig assistent for Simon Emil Ammitzbøl mellem marts 2004 og februar 2014, oplyser Kristine Bille selv på det sociale medie LinkedIn.

På Facebook ses de to også sammen på et foto, som Ole Birk Olesen har lagt op efter et aftengruppemøde i Liberal Alliances folketingsgruppe 3. oktober 2012. De to ses længst til højre på billedet med ryggen til.

Alt mellem de to har måske ikke altid været lige seriøst, mens de arbejdede tæt sammen. I hvert fald var der også plads mellem de to til at sende kommentarer af privat karakter til hinanden.

Det ses eksempelvis på et Facebook-opslag, som politisk-juridisk konsulent for Liberal Alliances folketingsgruppe i perioden, Jonathan Nielsen, har lagt op 12. december 2013.

Artiklen fortsætter under billedet...

Simon Emil Ammitzbøl er blevet forelsket i en kvinde. Foto: Jens Dresling
Simon Emil Ammitzbøl er blevet forelsket i en kvinde. Foto: Jens Dresling

Simon Emil i nyt parforhold: Nu med kvinde

Billedet viser Jonathan Nielsen og Simon Emil Ammitzbøl i høj cigarføring. Eller skulle man måske sige cigaretføring. Og Kristine Bille har som kommentar skrevet '#selfie'.

Men hvem er Kristine Bille i øvrigt?

Mens hendes Facebook-profil er hermetisk lukket for offentligheden, så afslører oplysninger på LinkedIn, at hun er nået langt omkring i sine 34 år.

Hun er bosat på Frederiksberg og har en bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet. Desuden er hun kandidat i politisk kommunikation fra Copenhagen Business School.

Siden 1. december 2016 har hun været landssekretær i Europabevægelsen. Inden da var hun konsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd i et år. Og fra februar 2014 til december 2015 var hun foreningskonsulent og projektleder for Coop Danmark.

Simon Emil Ammitzbøl mistede sin mand gennem en årrække, Henning Olsen, i august 2016. Han fortæller til BT fredag, at Kristine Bille og han har været tæt på hinanden i længere tid.

Artiklen fortsætter under billedet...

Henning Olsen og Simon Emil Ammitzbøl mødtes i 1998 på en bøssebar og levede sammen som par indtil 2016, hvor Henning Olsen døde efter sygdom. Foto: Mogens Flindt
Henning Olsen og Simon Emil Ammitzbøl mødtes i 1998 på en bøssebar og levede sammen som par indtil 2016, hvor Henning Olsen døde efter sygdom. Foto: Mogens Flindt

Faktisk var hun også tæt på, da bisættelsen af Henning Olsen skulle planlægges.

Simon Emil Ammitzbøll og manden overvejede børn

- Hun er bare så sød og dejlig. Vi har altid været tætte, men nu er der opstået følelser, som er blevet til kærlighed, siger Simon Emil Ammitzbøl til BT.

Hverken Simon Emil Ammitzbøl eller Kristine Bille har ønsket at kommentere forholdet yderligere i Ekstra Bladet, efter at Simon Emil fredag morgen på Facebook fortalte, at BTs historie er god nok.

- Jeg er glad og forelsket (og det er hun også), skriver Simon Emil Ammitzbøl fredag morgen på Facebook.

Mens Simon Emil gennem sin presserådgiver lader forstå, at han har sagt, hvad der skal siges, så har Kristine Bille ikke reageret på det telefonopkald, som Ekstra Bladet har foretaget til hende.

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.