Her parkerer lov og orden-minister Søren Pape ad helvede til

Mens justitsministeren i dag stod og plæderede for lov og orden, var hans bil parkeret hamrende ulovligt

Ministerbilen plus en mørk PET-vogn var parkeret et sted, hvor standsning og parkering af indlysende årsager er strengt forbudt. Det skete vel at mærke på et tidspunkt - torsdag eftermiddag - hvor politiet for længst havde genvundet kontrollen i området. Privatfoto.
Ministerbilen plus en mørk PET-vogn var parkeret et sted, hvor standsning og parkering af indlysende årsager er strengt forbudt. Det skete vel at mærke på et tidspunkt - torsdag eftermiddag - hvor politiet for længst havde genvundet kontrollen i området. Privatfoto.

- De er snotforkælede, og de tror, de kan opføre sig, som de vil.

Sådan sagde landets konservative justitsminister Søren Pape Poulsen i dag om de unge, som onsdag aften gik totalt amok på Nørrebro, hvor de kylede brosten mod betjente og baldrede butiksruder i en sjældent set amokrus.

Ros til betjente
Ministeren, der har gjort det til sit mantra, at der skal herske lov og orden i Danmark, var kørt til Nørrebrogade for at bese skaderne og for at rose de betjente, som heltemodigt havde nedkæmpet optøjerne.

Men Søren Pape Poulsen brød selv loven, da hans sølvgrå minister-Mercedes var 'smidt' henover Nørrebrogades cykelsti og vognbane med åbenlys risiko for at hindre fremkommeligheden for udrykningskøretøjer, busser og andre.

P-forbud
Ministerbilen plus en mørk PET-vogn var parkeret et sted, hvor standsning og parkering af indlysende årsager er strengt forbudt. Det skete vel at mærke på et tidspunkt - torsdag eftermiddag - hvor politiet for længst havde genvundet kontrollen i området.

Og på et sted, hvor ministeren var omgivet af folk fra Københavns Politi, som fik skulderklap for rullende tv-kameraer, så intet tydede på, at uroen skulle blusse op igen.


På Det Konservative Folkepartis Facebook-side kan man i et tv-indslag se den sølvgrå Mercedes ministerbil holde ulovligt parkeret i baggrunden.

Ministerens spindoktor, Peter Utzon Berg, som stod bag dagens presse-event i Nørrebrogade, var heller ikke sen til reklamere for det på twitter:

Ekstra Bladet har via Papes kommunikationschef Emil Melchior tilbudt ministeren at fremkomme med sine væsentligste argumenter for, at han skal være undtaget fra færdselslovens parkerings-bestemmelser - samt svare på, hvordan den ulovlige parkering ifølge Pape selv harmonerer med ministerens lov-og-orden-budskaber, hvor han varsler konsekvenser for folk, som bryder landets love?

Svarer ikke
Han svarer ikke på, om der harmoni mellem hans budskaber og hans egen praksis, men han skriver i en e-mail:

'I eftermiddags var jeg ude på Nørrebrogade for at takke nogle af de betjente, der var med til at tage hånd om urolighederne i går aftes. Og for at se på de ødelæggelser, der i dag står tilbage. Min og politiets bil standsede i den forbindelse det pågældende sted, og jeg er blevet oplyst, at placeringen var bestemt ud fra politiets sikkerhedsmæssige overvejelser.'

Ministerens spindoktor skriver sent torsdag aften på Twitter:

385 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen