Her parkerer lov og orden-minister Søren Pape ad helvede til

Mens justitsministeren i dag stod og plæderede for lov og orden, var hans bil parkeret hamrende ulovligt

Ministerbilen plus en mørk PET-vogn var parkeret et sted, hvor standsning og parkering af indlysende årsager er strengt forbudt. Det skete vel at mærke på et tidspunkt - torsdag eftermiddag - hvor politiet for længst havde genvundet kontrollen i området. Privatfoto.
Ministerbilen plus en mørk PET-vogn var parkeret et sted, hvor standsning og parkering af indlysende årsager er strengt forbudt. Det skete vel at mærke på et tidspunkt - torsdag eftermiddag - hvor politiet for længst havde genvundet kontrollen i området. Privatfoto.

- De er snotforkælede, og de tror, de kan opføre sig, som de vil.

Sådan sagde landets konservative justitsminister Søren Pape Poulsen i dag om de unge, som onsdag aften gik totalt amok på Nørrebro, hvor de kylede brosten mod betjente og baldrede butiksruder i en sjældent set amokrus.

Ros til betjente
Ministeren, der har gjort det til sit mantra, at der skal herske lov og orden i Danmark, var kørt til Nørrebrogade for at bese skaderne og for at rose de betjente, som heltemodigt havde nedkæmpet optøjerne.

Men Søren Pape Poulsen brød selv loven, da hans sølvgrå minister-Mercedes var 'smidt' henover Nørrebrogades cykelsti og vognbane med åbenlys risiko for at hindre fremkommeligheden for udrykningskøretøjer, busser og andre.

P-forbud
Ministerbilen plus en mørk PET-vogn var parkeret et sted, hvor standsning og parkering af indlysende årsager er strengt forbudt. Det skete vel at mærke på et tidspunkt - torsdag eftermiddag - hvor politiet for længst havde genvundet kontrollen i området.

Og på et sted, hvor ministeren var omgivet af folk fra Københavns Politi, som fik skulderklap for rullende tv-kameraer, så intet tydede på, at uroen skulle blusse op igen.


På Det Konservative Folkepartis Facebook-side kan man i et tv-indslag se den sølvgrå Mercedes ministerbil holde ulovligt parkeret i baggrunden.

Ministerens spindoktor, Peter Utzon Berg, som stod bag dagens presse-event i Nørrebrogade, var heller ikke sen til reklamere for det på twitter:

Ekstra Bladet har via Papes kommunikationschef Emil Melchior tilbudt ministeren at fremkomme med sine væsentligste argumenter for, at han skal være undtaget fra færdselslovens parkerings-bestemmelser - samt svare på, hvordan den ulovlige parkering ifølge Pape selv harmonerer med ministerens lov-og-orden-budskaber, hvor han varsler konsekvenser for folk, som bryder landets love?

Svarer ikke
Han svarer ikke på, om der harmoni mellem hans budskaber og hans egen praksis, men han skriver i en e-mail:

'I eftermiddags var jeg ude på Nørrebrogade for at takke nogle af de betjente, der var med til at tage hånd om urolighederne i går aftes. Og for at se på de ødelæggelser, der i dag står tilbage. Min og politiets bil standsede i den forbindelse det pågældende sted, og jeg er blevet oplyst, at placeringen var bestemt ud fra politiets sikkerhedsmæssige overvejelser.'

Ministerens spindoktor skriver sent torsdag aften på Twitter:

Er det i orden, at ministre parkerer som de vil?

Se resultat

Er det i orden, at ministre parkerer som de vil?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen