Her skulle han have sit gennembrud: Skandaløs 'atombombe' kan ødelægge det hele

Den brasilianske præsident, Jair Bolsonaro, havde set frem til sit store gennembrud på den internationale scene, men midt i det hele landede en politisk atombombe

Jair Bolsonaro på scenen i Davos. Foto: Ritzau Scanpix
Jair Bolsonaro på scenen i Davos. Foto: Ritzau Scanpix

Brasiliens præsident var tirsdag klar til sin debut på den helt store scene.

63-årige Jair Bolsonaro var i Donald Trumps fravær udnævnt som hovedtaler for 3000 politikere og erhvervsfolk fra hele verden på det årlige World Economic Forum i den schweiziske bjerglandsby Davos.

Men hovedtalen blev hurtigt afløst af et hovedbrud.

En af de største aviser i Brasilien, O Globo, offentliggjorde tirsdag en artikel, der kan ramme præsidenten, som var det en uppercut fra Mikkel Kessler. Også selv om han ikke er direkte involveret.

Den mulige skandales hovedperson er Jair Bolsonaro søn Flávio Bolsonaro. Sønnen er en succesfuld forretningsmand, advokat og politiker, der fik over fire millioner stemmer ved valget til Senado Federal i Rio de Janeiro sidste år.

Men ifølge O Globo har den populære politiker en hemmelighed, der kan ryste hele familien.

Foto: Denis Charlet Foto Bare bryster mod Trump, Putin og Franco

Tråde til brutal leder
Ifølge avisen har Flávio Bolsonaro haft forbindelse til den frygtede bandeleder Adriano Magalhães da Nóbrega, der i øjeblikket er på flugt fra de brasilianske myndigheder.

Han er efter sigende leder af den mest dødbringende og hemmelighedsfulde bandehær i Rio de Janeiro, der ifølge politiet står bag det brutale drab på tidligere byrådsmedlem Marielle Franco i 2018.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Flávio Bolsonaro er havnet i stormvej. Foto: Ritzau Scanpix
Flávio Bolsonaro er havnet i stormvej. Foto: Ritzau Scanpix
 

Oplysninger skal ses i lyset af, at Jair Bolsonaro blev valgt til præsident ved at love vælgerne, at han ville gøre op med kriminaliteten og korruptionen i landet.

Det har også fået Marielle Francos ven og Jair Bolsanaros politiske modstander, Marcelo Freixo, til at kræve et svar på Twitter.

Kommentator: Panik!
Flávio Bolsonaro har i kølvandet på avisartiklen afvist alle anklager.. Han mener, at familien er ofre for en smædekampagne.

- Dem, der er kommet med disse falske beskyldninger, må stilles til ansvar for deres handlinger, skriver han i en erklæring.

Men selv om han nægter alle beskyldninger, mener den politiske kommentator i avisen Folha de São Paulo Celso Rocha de Barros, at der er grund til panik.

- Bolsonaro-familien må være gået i panik. Det er svært at forestille sig, hvilke følgevirkninger det her får, men det er en bombe. En atombombe, siger han.

Angelina Mathiesens afsoning af halvandet års fængsel begynder mandag. Midt i virvaret og uvisheden om, hvad fængselsopholdet byder på, er hun blevet forelsket i Bruno Skibbild. Foto: Tariq Mikkel Khan Krimi Mor på vej i fængsel for børnebortførelse: Nu har hun fundet kærligheden

Brian Laudrup har lige scoret - og Søren Colding løber ud mod målscoreren. Få sekunder efter laver de jubelscenen, der er blevet ikonisk for dansk VM-succes. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Søren Colding om lige netop dét billede: Undskyld

Belém er ikke et sted, Rico Markussen kunne have fundet på at vælge som feriedestination. Han har nu tilbragt adskillige dage i den nordbrasilianske by i håb om at få udleveret børnene Johanne, Sigurd og Kristian. Foto: Tariq Mikkel Khan Krimi Danske børn sendt hjem fra Brasilien: Far var der hele tiden

Legendariske naturforsker og -formidler David Attenborough advarer - og fortæller her, at vi er ved at smadre vores øko-system - på klimatopmøde i Davos. Video: Reuters

31 kommentarer
Vis kommentarer