Her smadrer Kim dele af Nordkoreas atomanlæg: Få timer efter aflyser Trump deres møde

Ifølge de nordkoreanske myndigheder destruerede torsdag landets atomanlæg. Se video af sprængningerne herunder

Se Nordkoreas atomanlæg blive destrueret her. Video: AP

Umiddelbart levede Kim Jong-un torsdag op til sit ord, da han gennemførte løftet om at destruere Nordkoreas atomanlæg forud for det planlagte møde mellem ham og USAs præsident Donald Trump.

Anlægget blev formelt lukket og slukket af en række sprængninger, der blev overværet af udenlandske journalister, beretter AP.

Dog var der ikke inviteret nogen uafhængige videnskabsfolk, der rent faktisk kunne validere, om det var en reel nedlukning eller et mediestunt.

Den eksplosive 'nedlukning' af atomanlægget skete for at bygge tillid forud for det møde mellem Donald Trump og Kim Jong-un, som var planlagt til at finde sted næste måned.

Få timer efter valgte Donald Trump dog at aflyse mødet med den nordkoreanske leder med henvisning til den 'utrolige vrede og åbne fjendtlighed' fra Kim Jong-un i en nylig udtalelse.

Der bliver ikke noget møde mellem Trump og Kim Jung-un i juni. Foto: AP/Evan Vucci Politik Trump sender brev til Kim Jong-un: Vores møde er aflyst!

I et brev som præsidenten har sendt til formanden, som han kalder Kim Jong-un, skriver Trump blandt andet:

- Jeg så meget frem til at skulle mødes med dig. Desværre føler jeg ikke, at det efter den utrolige vrede og åbne fjendtlighed i din nylige udtalelse vil være passende at gennemføre mødet, der har taget lang tid at planlægge, skriver Donald Trump i brevet.

Der bliver ikke noget møde mellem Trump og Kim Jung-un i juni. Foto: AP/Evan Vucci Politik Trump sender brev til Kim Jong-un: Vores møde er aflyst! USA's præsident, Donald Trump, og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un. Foto: AP Politik Nordkorea efter aflysning: - Vi er villige til at mødes når som helst

48 kommentarer
Vis kommentarer