Her vækker Obama opsigt: Men så bliver han afvist

For et år siden sad Barack Obama i Det Hvide Hus og var en af verdens mest magtfulde mænd. Nu passer han sin borgerpligt ligesom alle andre

De fleste tror ikke helt deres egne øjne. (Video: AP)

Der kan ske meget på et år. Også når du er præsident i USA.

Barack Obama var onsdag blevet indkaldt til den såkaldte 'juridiske tjeneste' i retten i Chicago. Præsidenten var helt tilfældigt blevet udvalgt til at være en del af en jury i en straffesag, og så var det op til dommeren at vurdere, om Barack Obama kunne bruges.

Derfor fik de tilstedeværende i retten i Chicago noget af en overraskelse, da Barack Obama pludselig trådte ind ad døren til en helt normal retssag.

- Offentligheden har tilladt ham at udføre sin borgerpligt. Jeg tænkte i første omgang, at han ville være lidt tilbageholdende, men han hilste på alle, da han kom ind. Vi havde omkring 220 mennesker i bygningen, og han tog sig tid til at hilse på alle, siger Chief Judge Tim Evans fra Cook County.

Her ses det tydeligt, hvordan tilhørende stormede hen til døren, da den tidligere præsident trådte ind af døren.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Hovedpersonens kommunikationsdirektør Katie Hill oplyste efterfølgende, at Obama bare var glad for at kunne udføre sin pligt.

- Præsidenten mener, at det vigtigste i et demokrati er borgerne, og han anser den 'juridiske tjeneste' som en grundlæggende borgerpligt, siger hun ifølge BBC.

Og hvordan gik det så i retten?

Barack Obama blev af ukendte årsager afvist af dommeren, og derfor skulle han ikke være en del af juryen i den pågældende sag.

Til gengæld kan han glæde sig over, at han kan sætte 17.20 dollars (110 kroner red.) ind på kontoen. Det er nemlig belønningen for at passe sin borgerpligt.

Se flere billeder herunder:

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen