Hidsigt skænderi på lukket møde: - Væmmeligt udfald

Natten til torsdag har det slået gnister mellem Donald Trump og Nancy Pelosi, og det hele kulminerede med et møde i Det Hvide Hus, hvor bølgerne gik højt

- Jeg beder for præsidenten hele tiden, og det fortæller jeg ham. Nu er vi nødt til at bede for hans helbred, sagde en synligt rystet Nancy Pelosi efter mødet med Trump. Video: AP/SNTV

- Et væmmeligt udfald.

Sådan beskriver New Yorks medlem af Senatet Charles Schumer sammenstødet mellem Donald Trump og Nancy Pelosi, der fandt sted natten til torsdag dansk tid.

Her mødtes præsidentens stab med Nancy Pelosi og andre medlemmer af Kongressen og Repræsentanternes Hus for at diskutere situationen i Syrien.

Og det udviklede sig hurtigt til et hidsigt skænderi, der handlede om noget helt andet.

Her er billedet, som Donald Trump offentliggjorde fra det lukkede møde. Julen nærmer sig, men de to politikere er næppe på julekort i år. Foto: Ritzau Scanpix.
Her er billedet, som Donald Trump offentliggjorde fra det lukkede møde. Julen nærmer sig, men de to politikere er næppe på julekort i år. Foto: Ritzau Scanpix.

På den ene side mener Donald Trump, at den 79-årige demokrat med titlen 'Speaker of the House' fik et nervøst sammenbrud.

Derfor tweetede han efter mødet følgende:

'Nancy Pelosi har brug for hjælp. Hurtigt. Der er noget helt galt med hende foroven, eller også kan hun simpelthen bare ikke lide vores skønne land. Hun havde et totalt sammenbrud i Det Hvide Hus i dag. Det var meget trist at se på. Bed for hende. Hun er en meget syg person, skrev præsidenten.

Ifølge CNN er det ganske usædvanligt, at der bliver offentliggjort billeder fra de lukkede møder i Det Hvide Hus, men Donald Trump og etikette går ikke altid hånd i hånd.

Foruden mødet med Nancy Pelosi havde Donald Trump også besøg af den italienske præsident, Sergio Mattarella. Foto: Ritzau Scanpix
Foruden mødet med Nancy Pelosi havde Donald Trump også besøg af den italienske præsident, Sergio Mattarella. Foto: Ritzau Scanpix
 

Et væmmeligt udfald
På den anden side af bordet sad Demokraterne, og de har en helt anden version af sagen.

Det fortæller New Yorks medlem af Senatet Charles Schumer til CNN.

- Han var meget fornærmende. Især over for Nancy Pelosi. Hun var iskold, selvom han kaldte hende en tredjerangs politiker. Det var ikke en dialog, men mere et udfald. Et væmmeligt udfald, der ikke havde fokus på fakta, siger han. 

Hovedpersonen selv, Nancy Pelosi, har også selv reageret på Donald Trumps tweet ved at skrive.

'Tak for det nye coverbillede, Donald Trump'.

Derudover er der meldinger om, at Nancy Pelosi stormede ud af lokalet, da den amerikanske præsident blev for grov.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nancy Pelosi sammen med Chuck Schumer og Steny Hoyer. Foto Ritzau Scanpix
Nancy Pelosi sammen med Chuck Schumer og Steny Hoyer. Foto Ritzau Scanpix
 

Rigsretssag aflyst
Balladen mellem Donald Trump og Nancy Pelosi tog for alvor fart, da sidstnævnte gjorde det klart, at det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus tog hul på rigsretsprocessen i slutningen af september på grund af den såkaldte Ukraine-sag.

Her er omdrejningspunktet en telefonsamtale mellem den amerikanske præsident og den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, 25. juli i år.

Et notat fra samtalen har vist, at Trump otte gange forsøgte at få Zelenskij til at undersøge en sag, der involverer Hunter Biden. Han er søn af Joe Biden - en af Demokraternes mulige modkandidater til Donald Trump ved næste års præsidentvalg.

Demokraterne har dog trukket i land, og onsdag meldte de ud, at de ikke vil arrangere en afstemning om at starte en egentlig rigsretsefterforskning af præsidenten foreløbig.

 

859 kommentarer
Vis kommentarer