Hillary Clinton i første tale: Vil kæmpe for middelklassen

Selv om USA's økonomi igen er blomstret op, sakker middelklassen og de fattige agterud, siger Hillary Clinton.

Foto: AP
Foto: AP

Favoritten blandt de amerikanske præsidentkandidater, demokraten Hillary Clinton, vil kæmpe for, at middelklassen i højere grad høster frugten af deres hårde arbejde.

Det siger hun i sin første større tale i kampen om at blive valgt ind i Det Hvide Hus ved næste års præsidentvalg i USA.

Clinton har, siden hun i april officielt meddelte, at hun stiller op i kampen om at blive Det Demokratiske Partis kandidat, markeret sig som en kandidat, der vil kæmpe for "almindelige amerikanere".

I sin tale på Roosevelt Island i New York sagde hun til sine tilhængere, at almindelige lønarbejdere spørger sig selv, om velstand er forbeholdt direktører og hedgefond-chefer.

- Man må spørge sig selv, hvornår betaler mit hårde arbejde sig? Hvornår oplever min familie fremgang? Jeg mener, at det er nu, sagde Clinton til de tusinder, der var mødt frem i den solfyldte park for at høre hende.

Lørdagens tale regnes som det officielle startskud på Hillary Clintons valgkamp, selv om hun har været i gang i flere uger i stater som New Hampshire og Iowa, der traditionelt har stor betydning i den amerikanske valgkamp.

17 kommentarer
Vis kommentarer