Hizbollah revser USA og roser russisk aktion i Syrien

Rusland har oprustet betydeligt i Syrien, og det glæder Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah

Ruslands beslutning om at øge antallet af soldater og mængden af militært isenkram i det krigshærgede Syrien bliver modtaget med glæde hos den militære og politiske gruppe Hizbollah i Libanon.

- Vi byder enhver styrke, som støtter fronten i Syrien, velkommen. For denne deltagelse bidrager til at presse dem, som truer Syrien og regionen, siger Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

I et interview med tv-kanalen al-Manar, som nyhedsbureauet Reuters refererer, siger Nasrallah, at Ruslands direkte engagement i konflikten skyldes amerikanernes mislykkede forsøg på at bekæmpe Islamisk Stat.

- Obamas strategi med at konfrontere Daesh og terrorisme er slået fejl, siger Hassan Nasrallah, der med Daesh henviser til gruppen Islamisk Stat.

I mere end et år har en koalition ledet af USA bombet Islamisk Stat i Syrien, men den ekstremistiske gruppe har på ingen måde tabt terræn - snarere tværtimod.

Islamisk Stat, som også er Hizbollahs fjende, har erobret store områder i Syrien.

Rusland har været en trofast støtte af Syriens pressede præsident, Bashar al-Assad, som kun har få venner i udlandet. Blandt dem er Ruslands præsident, Vladimir Putin, præstestyret i Iran og Hizbollah i Libanon.

Hizbollah har været præsident Bashar al-Assads vigtigste militære partner, og gruppen har forsvaret positioner i direkte kamphandlinger på syrisk grund.

Rusland har fredag rost et udspil fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel, som har opfordret til, at lande som Rusland, Iran og Saudi-Arabien inddrages i fredsprocessen.

Ifølge Nasrallah har Rusland blandt andet sendt avancerede våbensystemer, kampfly og helikoptere til Syrien.

Den russiske regering har selv bekræftet, at landet har øget tilstedeværelsen i Syrien.

/ritzau/