Hollande vrøvlede efter maraton-møde

Den franske præsident må grinende afslutte pressemøde - den tyske kansler er klar til endnu en dag på jobbet

Følg Politik

17 timers Ukraine-forhandlinger i Minsk og et efterfølgende seks timer langt EU-topmøde i Bruxelles har gjort Frankrigs præsident, François Hollande, groggy.

Den 60-årige Hollande har i hvert fald svært ved at koncentrere sig ved et pressemøde efter EU-topmødet.

Ud over små fortalelser forveksler han Grækenland og Egypten med hinanden, da han svarer på en journalists spørgsmål. Et andet spørgsmål kan præsidenten slet ikke huske.

Torsdag formiddag og eftermiddag var François Hollande ellers endnu overraskende frisk, da han talte om, at "de næste timer bliver afgørende" for fredsprocessen i Ukraine.

Men et par timer senere kort efter klokken 22 rammer præsidenten åbenbart muren.

- Vi afslutter snart dette pressemøde. Jeg sørger for en vis forvirring, siger en grinende Hollande selvironisk til de fremmødte journalister ifølge nyhedsbureauet dpa.

Sammen med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, havde han onsdag eftermiddag sat sig til forhandlingsbordet i den hviderussiske hovedstad med Ruslands og Ukraines præsidenter, Vladimir Putin og Petro Porosjenko.

Torsdag formiddag enedes de efter et langvarigt natligt tovtrækkeri om en køreplan for fred i det østlige Ukraine, der både indeholder en våbenhvile og en fangeudveksling.

Mens Merkel ved formiddagens pressemøde i Minsk virkede en smule klatøjet, så hun ud til at have fået sig en tiltrængt lur i flyet på vej fra Hviderusland, da hun veloplagt ankom til topmødet i Bruxelles.

Da kansleren på sin pressekonference efter topmødet bliver spurgt til, hvordan hun har det, lyder svaret: "Jo tak, ikke dårligt". Og arbejdsugen er ikke omme endnu.

- Der er jo også indenrigspolitiske udfordringer, man skal tage sig af, siger Angela Merkel uden at fortælle, om hun ligesom Petro Porosjenko kun har sovet fem ud af de seneste 72 timer.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.