Hollandsk eurochef søger sit eget job

Hollands finansminister Jeroen Dijsselbloem melder sin interesse i en tørn mere som formand for eurogruppen

De 19 eurolande behøver ikke se sig langt omkring for at finde en ny formand, når den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloems, mandat udløber 21. juli. De kan bare tage ham igen.

I et interview med den hollandske avis de Volkskrant mandag bekræfter Dijsselbloem en mange måneder gammel formodning i EU-systemet.

- Jeg ønsker at fortsætte. Som tingene ser ud nu, så er jeg kandidat igen, siger Dijsselbloem til avisen.

Han gør det samtidig klart, at han også har i sinde at fortsætte som hollandsk finansminister, og at han dermed ikke ser behov for at følge et ønske fra især Frankrig om, at eurogruppen skal have en fast fuldtidsformand.

Også den spanske finansminister, Luis de Guindos, menes at være interesseret i jobbet med at lede de månedlige møder blandt eurolandenes økonomi- og finansministre i Bruxelles.

Det er blandt andet her, de store slagsmål om Grækenlands låneprogrammer står. Mandag kommer der endnu en runde i dén kamp, når eurogruppen samles i Bruxelles for at studere de seneste græske reformforslag.

De Guindos har ikke officielt meldt sit kandidatur.

Men både hans, Dijsselbloems og den tidligere franske finansminister Pierre Moscovicis navne var i spil, da der sidste sommer blev spekuleret i, hvordan posten som eurogruppeformand måske kunne indgå i hele den store jobkabale om kommissærposter og EU-topjob.

Moscovici fik jobbet som EU's økonomikommissær.

Dijsselbloem har ledet eurogruppen siden januar 2013, hvor han tog over fra Luxembourgs daværende premierminister, Jean-Claude Juncker.

Der er egentlig tale om et job for to et halvt år. Men Juncker sad i jobbet i otte år.

3 kommentarer
Vis kommentarer