Homoseksuelle går i rette med Trump under New York Pride

Donald Trump har allerede forringet vores rettigheder, siger en deltager under årets homoparade i New York

Med regnbueflag og billeder af præsident Donald Trump og ordet "Resist" (modstå, red.) deltog tusindvis af mennesker søndag i de årlige homoparader i flere amerikanske storbyer.

I New York gik paraden fra Midtown Manhattan til Greenwich Village, hvor bevægelsen for homoseksuelles rettigheder blev til efter Stonewall-optøjerne i 1969.

Her opstod en række spontane demonstrationer blandt homoseksuelle, efter politiet havde lavet en razzia på bøssebaren Stonewall Inn en tidlig junimorgen.

En af deltagerne i søndagens New York Pride var den demokratiske politiker Brad Hoylman. Han mener, at lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede personer bliver angrebet af Trumps administration.

- Han har eksempelvis allerede tilbagerullet rettigheder for transkønnede studerende, og listen fortsætter, siger han.

Det sker med henvisning til, at præsidenten i februar ophævede et direktiv fra sin forgænger, der sikrede transkønnede elever på USA's skoler ret til at bruge de toiletter og omklædningsrum, de ønsker.

I bragende solskin gik hundredvis af politibetjente og fremtrædende politikere som borgmester Bill de Blasio, guvernør Andrew Cuomo og senator Chuck Schumer med i optoget i New York.

Også i San Francisco og Seattle var tusindvis af mennesker samlet til homoparade søndag.

- Vi betragter paraden som en fest, ikke en politisk protest, fortæller den 18-årige deltager Qiaira McPeters, der gik med i paraden i San Francisco med sin kusine.

I Seattle deltog byens homoseksuelle borgmester, Ed Murray, i paraden sammen med sin mand, Michael Shiosaki.

- I dag fejrer vi sammenholdet, siger han i en video lagt ud på Twitter.

11 kommentarer
Vis kommentarer