Hun er ramt af Trumps deportation

Nazanin Zinouri sad i flyet, der var klar til at flyve til Washington, da hun blev hentet ud af flyet

It-udvikleren Nazanin Zinouri sad i flyet, der var på vej til at lette mod Washington, da hun blev hentet ud igen. Foto: Privat
It-udvikleren Nazanin Zinouri sad i flyet, der var på vej til at lette mod Washington, da hun blev hentet ud igen. Foto: Privat

TIP OS: Bliver du ramt af indrejseforbuddet? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

It-udvikleren Nazanin Zinouri har boet i USA i syv år, men i går blev hun en af Donald Trumps deporterede, da hun skulle hjem til Clemson i South Carolina, USA efter at have besøgt sin familie i Teheran i Iran. Det fortæller hun selv i et Facebook-opslag, der er blevet delt mere end 94.000 gange og gengivet i flere medier.

Hun havde hørt rygterne om, at den amerikanske præsident ville ændre immigrationsreglerne, men slog det først hen. Men til sidst besluttede hun sig for at købe en hjemrejsebillet før tid.

Hun ankom til lufthavnen få timer efter, at ordren var underskrevet, kom på et fly til Dubai og fik her tjekket sine dokumenter og boardede flyet til Washington. Men kort efter blev hun bedt om at forlade flyet igen.

- Ja, efter at have boet i USA i næsten syv år, blev jeg deporteret!!!, skriver hun på Facebook.

- Ingen advarede mig, da jeg tog af sted, ingen tog sig af, hvad der vil ske med min hund eller mit job eller mit liv der. Ingen sagde til mig, hvad jeg skulle gøre med min bil, der stadig er parkeret på lufthavnens parkeringsplads. Eller hvad jeg skal gøre med mit hus og alle mine ting. De sagde ikke med ord, men med deres handlinger, at mit liv ikke betyder noget. Alt, hvad jeg har arbejdet for alle disse år betyder ikke noget, skriver Nazanin Zinouri, der blev færdig med sin Ph.D. sidste år og fik en universitets-pris.

Donald Trump underskrev fredag et dekret, som med omgående virkning forbyder borgere fra syv overvejende muslimske lande indrejse i USA.

I 90 dage - frem til at nye regler er på plads - vil der ikke blive udstedt nye visa til borgere fra visse lande, der ifølge Trump giver grund til bekymring for 'terror'. Det gælder syv overvejende muslimske lande: Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Lørdag lokal tid besluttede en føderal dommer i New York City, at de personer, som er ankommet til USA med et gyldigt visum, men som falder ind under Donald Trumps indrejseforbud, midlertidigt har ret til at blive i landet.

Dommer blokerer Trumps ordre om at deportere flypassagerer

Dermed undgår de at blive tvangsdeporteret her og nu. Det skriver nyhedsbureauet Reuters og flere andre medier natten til søndag dansk tid.

Irakere strandet: Trumps indrejseforbud rammer hurtigt


Her underskriver præsident Trump dekretet, som med omgående virkning forbyder borgere fra syv overvejende muslimske lande indrejse i USA. Video: AP

TIP OS: Bliver du ramt af indrejseforbuddet? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)