Hun gør det igen: Facebook-Mark revet rundt

SE KLIP: Alexandria Ocasio-Cortez gik til Mark Zuckerberg under høring: Ved du ikke det?

Mark Zuckerberg bliver ristet af Alexandra Ocasio-Cortez om Cambridge Analytica. Video: Reuters via Ritzau Scanpix

Den amerikanske demokrat Alexandria Ocasio-Cortez har opbygget et ry for at grille magtfulde amerikanske mænd, når der er høringer i Washington.

I går, onsdag, gik det ud over Facebook-stifter Mark Zuckerberg, som var kaldt ind for at svare på spørgsmål i Repræsentanternes Hus om datasikkerhed.

Alexandria Ocasio-Cortez benyttede lejligheden til at rippe op i Facebooks elendige omgang med omkring 87 millioner brugeres dybt private oplysninger i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen. Firmaet solgte blandt andet oplysningerne til Donald Trumps valgkampagne, hvilket muliggjorde målrettet annoncering mod potentielle vælgere og spredningen af misinformation.

- Ved du ikke det? Det var den største dataskandale i dit selskab, som havde katastrofal betydning for valget i 2016. Det ved du ikke?

Sådan lød det blandt andet fra Alexandria Ocasio-Cortez, da Mark Zuckerberg ikke kunne svare på, hvornår han første gang diskuterede skandalen med et af sine bestyrelsesmedlemmer.

Senere gik hun i kødet på Facebook-mogulen, fordi han ikke ville svare klart på, hvorvidt han vil fjerne lodrette løgne og misinformation fra sit sociale medie.

- Så du vil ikke fjerne løgne? Jeg synes, det er et simpelt ja eller nej-spørgsmål, lød det fra Alexandria Ocasio-Cortez.

Du kan se de to personligheders møde herunder.

Klippet er blevet delt i stor stil på Twitter de seneste 12 timer.

Generelt bliver Alexandria Ocasio-Cortez hyldet for at udstille Facebooks hykleri. Men mange bider også mærke i, at Alexandria Ocasio-Cortez i høj grad forsøger at sætte sig selv og de skarpe spørgsmål i centrum frem for at lytte til, hvad Mark Zuckerberg rent faktisk svarer.

Alexandria Ocasio-Cortez besøgte for få uger siden Danmark, hvor hun holdt sin første store tale uden for USA. Det skete til en klimademonstration på Rådhuspladsen.

Mark Zuckerberg grundlagde Facebook sammen med et par skolekammerater. Foto: Ritzau Scanpix / Stephen Lam Samfund Facebook forventer mega bøde
 

315 kommentarer
Vis kommentarer