Hviderussisk opposition samler tusinder til største møde længe

Mens flere oppositionspolitikere sidder fængslet, samles tusindvis om ny kandidat i Minsk

Omkring 34.000 mennesker menes at have deltaget i den største oppositionsbegivenhed i mange år i Hviderusland. Foto: Vasily Fedosenko/Reuters
Omkring 34.000 mennesker menes at have deltaget i den største oppositionsbegivenhed i mange år i Hviderusland. Foto: Vasily Fedosenko/Reuters

Titusindvis af mennesker gik torsdag aften på gaden i Hviderusland for at bakke op om oppositionen.

I hovedstaden Minsk udtrykte de deres støtte til den politiske nybegynder Svetlana Tikhanovskaja, som er en af flere kandidater, der stiller op mod siddende præsident Alexander Lukashenko.

Vælgermødet vurderes at være den største samling til fordel for en oppositionspolitiker i mange år i den tidligere sovjetiske republik.

Omkring 34.000 mennesker menes at have deltaget.

Lukashenko er af kritikere blevet kaldt 'Europas sidste diktator' og har siddet på posten i 26 år. Her han ikke givet meget plads til oppositionen.

Svetlana Tikhanovskaja er 37 år gammel og hendes mand, bloggeren Sergej Tikhanovskij, er en af to fængslede modkandidater til Lukashenko.

En anden fængslet oppositionskandidat er Viktor Babariko, som blev regnet som præsidentens største modstander. Og en tredje og potentielt stærk kandidat, Valerij Tsepkalo, er flygtet til Rusland.

2 kommentarer
Vis kommentarer