Annonce:
Annonce:

Hvorfor kalder han mig gammel? Jeg ville ALDRIG kalde ham lav og tyk

Den amerikanske præsident i nyt absurd teater på sin Asien-tur

Trump udelukker ikke et venskab med Kim Jong-Un. Video: AP
Annonce:
Følg Politik

Der gik ikke lang tid fra Donald Trump havde sendt endnu et spydigt tweet i retning af Nordkorea, før han tilbød sig selv som mægler.

Han er i øjeblikket i Vietnam, og her tilbød han at hjælpe med at løse den regionale konflikt i Det Sydkinesiske Hav, hvor både Kina, Vietnam, Filippinerne, Taiwan, Malaysia og Brunei gør krav på territorier

- Hvis jeg kan hjælpe med at mægle eller forhandle, så sig endelig til, sagde præsidenten ifølge BBC, og fortsatte, jeg er en rigtig god mellemmand og mægler.

Kort forinden havde Trump sendt følgende tweet af sted til sit nordkoreanske modstykke.

’Hvorfor ville Kim Jong-Un fornærme mig ved at kalde mig 'gammel', når jeg ALDRIG ville kalde ham 'lav og tyk?'. Nå nå, jeg prøver så hårdt på at være hans ven – og måske en dag vil det lykkedes!’

Annonce:

Det var en besked fra det nordkoreanske styre lørdag, hvor de fordømte den amerikanske præsident besøg i Asien - kaldte det en krigsmagersbesøg – og efterfølgende kaldte ham en ’dotard’, der fik Trump til tasterne.

En ’Dotard’ er en gammel, svag og senil person.

Til et pressemøde i Hanoi blev han spurgt, om han kunne se sig selv være venner med Kim Jong-Un, og det kunne Trump ikke udelukke.

- Det er måske en mærkelig ting, men det kunne ske.

- Hvis det skete, kan jeg fortælle jer, at det ville være en god ting for Nordkorea, men det ville også være en god ting for mange andre steder, og det ville være godt for resten af verden.

- Det kunne være noget, der skete. Jeg ved ikke, om det vil ske, men det kunne være meget, meget rart.

Trumps i tal

  • Trump besvarer ofte spørgsmål fra pressen i forbifarten, men sjældent stiller han op til pressekonferencer. Faktisk er det ifølge The American Presidency Project kun blevet til en enkelt.
  • Af de 82 lovsforslag, Trump har underskrevet, siden han tiltrådte som præsident, har kun to af dem rent faktisk skabt ny politik, som CNN formulerer det.
  • Inkluderet 'retweets' har Trump sendt 2470 tweets siden valgdagen i i '16. Det er i gennemsnit syv tweets om dagen.
  • I de 127 af disse tweets har Trump nævnt 'fake news'. I 54 af dem har han nævnt 'Hillary'.
  • Præsidenten er ofte blevet beskyldt for at bruge for meget tid på golfbanen. Der findes ingen officielle tal, der underbygger dette, men ifølge trumpgolfcount.com har Trump brugt imponerende 73 dage på sin hobby.

Præsidenten virker til at være glad for det nye forlængede format på Twitter, i hvert var tweetet til Kim Jong-Un ikke det eneste, han fik sendt af sted i de tidlige morgentimer.

Annonce:

En række støtte erklæringer til Vladimir Putin, fornærmelser mod medierne og Hillary Clinton, og affejninger af beskyldningerne omkring russisk indblanding i det amerikanske valg, fulgte hurtigt efter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: