Hvorfor kun betale halvdelen tilbage, Holst?

Carl Holst vil nu pludselig gerne frasige sig fremtidige eftervederlag. Men de allerede udbetalte 416.000 - dem beholder han

Kovendingen kom kun få timer efter, at Carl Holst torsdag forsvarede, at han havde ret til de 833.040 kroner i vederlag ved siden af sin ministerløn. (Video: Anders Brohus)

Carl Holst, forsvarsminister og tidligere regionsformand i Region Syddanmark, frasagde sig pludselig torsdag aften det eftervederlag på flere hundrede tusinde kroner, som han modtager fra jobbet som amtsborgmester og formand for Region Syddanmark.

Det sagde han til TV2.

Kovendingen kom kun få timer efter, at han på Venstres sommergruppemøde på Hotel Legoland i Billund forsvarede, at han havde ret til de 833.040 kroner i vederlag ved siden af sin ministerløn.

Ifølge Region Syddanmarkat har Carl Holst dog allerede fået udbetalt den første halvdel af sit eftervederlag, svarende til godt 416.000 kroner - penge, som Carl Holst fortsat nægter at betale.

Eftervederlag overskyggede politiske emner
En af årsagerne til, at Carl Holst har givet efter for presset, er, at debatten om eftervederlaget begyndte at overskygge de andre emner, han arbejdede med.

- Jeg synes, at den her sag overskygger mit virke som forsvarsminister, sagde Carl Holst til TV2.

- Jeg vil ikke bringe Forsvaret og militæret i en situation, hvor mine sager skygger for dem.

Han oplyste, han ikke oprindeligt havde til hensigt at offentliggøre, at han havde bedt om at få stoppet udbetalingerne, men at det skete efter vejledning fra Venstres gruppeformand, Søren Gade.

- Søren Gade var rimelig klar i sin rådgivning. Derfor traf jeg den beslutning, siger Carl Holst.

Han afviser ifølge Jyllands-Posten at have talt med statsminister Lars Løkke Rasmussen før han onsdag kom med meddelelsen.

- Det tager vi i morgen (fredag, red.), sagde Løkke på spørgsmålet om Holst-sagen. I mellemtiden har Carl Holst så foretaget en kovending og frasagt sig fremtidige udbetalinger af eftervederlaget. (Video: Anders Brohus)

29 kommentarer
Vis kommentarer