Annonce:
Annonce:

Ikke muligt at genskabe sms'er i minksag

Det har ikke været muligt at genskabe de automatisk slettede sms'er fra statsminister Mette Frederiksens telefon eller andre ansatte i Statsministeriet

Joachim B.: - Et kæmpe problem for regeringen, at sms'er ikke kan genskabes.
Annonce:
Følg Politik

Statsministerens slettede sms'er i minksagen kan ikke genskabes.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at det 'desværre ikke har været muligt at genskabe sms-beskeder fra den relevante periode fra statsministerens eller ansatte i Statsministeriets enheder'.

- Det er kun i regeringens interesse at få kastet lys over denne sag, og derfor tog vi også det helt ekstraordinære skridt at bede politiets teknikere om at forsøge at genskabe sms’erne.

- Det er desværre ikke lykkedes i det omfang, vi havde håbet, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Derudover oplyser ministeriet, at det har været muligt at genskabe et begrænset antal sms'er fra Justitsministeriets departementschefers enheder.

Annonce:

Resultat var klar 12. november
Politiets teknikeres arbejde med at genskabe sms'erne var færdigt 12. november. Her blev resultatet overdraget til Justitsministeriet, hvor det er blevet opbevaret i sikrede konvolutter.

Ifølge Justitsministeriet opbevarede de resultatet 'indtil den videre proces for gennemgang og udlevering af eventuelt genskabte sms-beskeder kunne aftales med Minkkommissionen'.

- Justitsministeriet har opbevaret kuverterne på vegne af statsministeren og de øvrige personer, siden politiets teknikere blev færdige med undersøgelserne.

- Justitsministeriet har således ikke haft adgang til materialet i denne periode, lyder det fra Nick Hækkerup i pressemeddelelsen.

Forstår spekulation
Meldingen kommer dagen efter kommunalvalget, hvor Socialdemokratiet gik tilbage i store dele af landet og særligt i de største byer, hvilket af nogle tilskrives sms-sagen.

Nick Hækkerup siger til Ritzau, at han godt forstår, hvis nogen synes, at timingen er påfaldende.

Annonce:

- Det kan jeg godt forstå, at man kan spekulere i, men når jeg forklarer processen, som er aftalt med kommissionen, så synes jeg, at den mistanke må forsvinde, siger justitsministeren.

Selv om politiets teknikere blev færdige med at forsøge at genskabe sms'erne fredag, kunne ministeriet ikke oplyse, om sms-beskederne var genskabt, da flere medier spurgte specifikt til det.

Justitsministeren mener ikke, at svaret kunne være fremlagt før.

Tre kriterier skulle være opfyldt, hvis gårsdagens pressemøde om de slettede sms'er skulle være en succes for Mette Frederiksen. Sådan gik det ikke, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Det er netop de sms'er, som Mette Frederiksen svarede på spørgsmål omkring på et pressemøde i starten af november. Og de svar var ifølge Joachim B. Olsen ikke en succes.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om de slettede sms'er i det nye afsnit af 'Ingen kommentarer', hvor Brian og Joachim aflægger Statsministeriet og Justitsministeriet et besøg i jagten på de forsvundne sms'er.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: