IMF til Grækenland: I kan ikke få henstand

Hvis ikke IMF får sine penge 30. juni, er den gal, lyder det fra Den Internationale Valutafonds chef

Chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde. (Foto: AP)
Chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde. (Foto: AP)

Chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, afviser kort før et skæbnemøde i Luxembourg alle forlydender om, at Grækenland vil kunne vente med at betale de knap 1,6 milliarder euro, der skal falde i afdrag 30. juni.

- Der bliver ikke tale om henstand. Ikke noget med en eller to måneders forsinkelse, sådan som jeg har hørt det nævnt. Pengene skal falde 30. juni, siger Lagarde ifølge AFP.

Udtalelserne falder efter et møde mellem Lagarde og Luxembourgs finansminister, Pierre Gramegna, få timer inden de 19 eurolandes finansministre samles andetsteds i Luxembourg i forsøg på at løsne op for de fastlåste forhandlinger om Grækenland.

Lagarde levner ingen tvivl om, at pengene skal falde 30. juni, som samtidig er den dato, det eksisterende internationale låneprogram udløber.

- Grækenland vil have misligholdt sit lån hos Den Internationale Valutafond, landet vil være bagud med sine betalinger. Jeg håber ikke, det sker. Det gør jeg virkelig ikke, siger Lagarde.

Valutafondens chef står samtidig fast på, at der må ske en reform af det græske pensionssystem, for at IMF vil acceptere en aftale.

- Alle ved det. De græske myndigheder ved det også. De er nødt til at håndtere en række forskellige emner.

- Det handler ikke om at beskære de små pensioner, men finansieringen af pensionssystemet skal hænge sammen, siger Lagarde ifølge Reuters.

Hun tilføjer, at over 16 procent af Grækenlands offentlige udgifter bliver brugt til pensioner, hvilket er "langt over gennemsnittet så godt som ethvert andet sted".

15 kommentarer
Vis kommentarer