Indenrigsminister vil træde tilbage i asylopgør med Merkel

Tysklands indenrigsminister vil kun blive på sine politiske poster, hvis Merkel giver sig i asylstrid

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix

I asylstriden med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er indenrigsminister og formand for CSU Horst Seehofer indstillet på opgive begge sine poster. Det siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Ja, jeg har sagt, at jeg ville fritstille begge poster, hvilket jeg vil gøre inden for tre dage, siger han natten til mandag uden for partiets hovedkvarter i München.

Men hvis Angela Merkels kristelige demokratiske parti, CDU, bøjer af i striden, er han villig til at blive. Det vil han tage stilling til mandag efter et møde med CDU.

- Vi vil tale sammen igen i morgen (mandag, red.). I landets interesse og for at vores koalition og regering kan regere - hvilket vi gerne vil sikre - vil vi forsøge at nå til enighed om de centrale spørgsmål om grænsekontrol og afvisning ved grænsen, siger Seehofer.

Seehofer har i knap 100 dage været indenrigsminister i den nye store koalition med Merkels CDU og socialdemokraterne i SPD. Han har været leder af CSU, som er det bayerske søsterparti til CDU, siden 2008.

Hele partiledelsen i CSU var søndag samlet i syv timer for at diskutere krisen omkring asylpolitikken, hvor mange i partiet er uenige i Merkels linje.

Unavngivne kilder sagde tidligere søndag, at Seehofer ikke var tilfreds med den aftale, som er indgået med andre EU-lande om at reducere indvandringen til Tyskland.

CSU havde i flere uger inden topmødet i EU lagt pres på Merkel for at få strammet indvandrings- og asylpolitikken.

Seehofer skulle over for politiske meningsfæller også have klaget over, at han lørdag førte en samtale med Merkel "uden effekt".

Søndagens møde i CSU skulle derfor finde frem til et svar til den aftale, Merkel har indgået med andre EU-lande.

Merkel mødtes samtidig med CDU-ledelsen i Berlin og fik fuld støtte til sin linje. Dette skete, efter det var blevet kendt, at Seehofer muligvis vil træde tilbage.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri