Indenrigsminister vil træde tilbage i asylopgør med Merkel

Tysklands indenrigsminister vil kun blive på sine politiske poster, hvis Merkel giver sig i asylstrid

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix

I asylstriden med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er indenrigsminister og formand for CSU Horst Seehofer indstillet på opgive begge sine poster. Det siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Ja, jeg har sagt, at jeg ville fritstille begge poster, hvilket jeg vil gøre inden for tre dage, siger han natten til mandag uden for partiets hovedkvarter i München.

Men hvis Angela Merkels kristelige demokratiske parti, CDU, bøjer af i striden, er han villig til at blive. Det vil han tage stilling til mandag efter et møde med CDU.

- Vi vil tale sammen igen i morgen (mandag, red.). I landets interesse og for at vores koalition og regering kan regere - hvilket vi gerne vil sikre - vil vi forsøge at nå til enighed om de centrale spørgsmål om grænsekontrol og afvisning ved grænsen, siger Seehofer.

Seehofer har i knap 100 dage været indenrigsminister i den nye store koalition med Merkels CDU og socialdemokraterne i SPD. Han har været leder af CSU, som er det bayerske søsterparti til CDU, siden 2008.

Hele partiledelsen i CSU var søndag samlet i syv timer for at diskutere krisen omkring asylpolitikken, hvor mange i partiet er uenige i Merkels linje.

Unavngivne kilder sagde tidligere søndag, at Seehofer ikke var tilfreds med den aftale, som er indgået med andre EU-lande om at reducere indvandringen til Tyskland.

CSU havde i flere uger inden topmødet i EU lagt pres på Merkel for at få strammet indvandrings- og asylpolitikken.

Seehofer skulle over for politiske meningsfæller også have klaget over, at han lørdag førte en samtale med Merkel "uden effekt".

Søndagens møde i CSU skulle derfor finde frem til et svar til den aftale, Merkel har indgået med andre EU-lande.

Merkel mødtes samtidig med CDU-ledelsen i Berlin og fik fuld støtte til sin linje. Dette skete, efter det var blevet kendt, at Seehofer muligvis vil træde tilbage.

102 kommentarer
Vis kommentarer