Indvandring og svær økonomi udløser valg i Singapore

Premierminister Lee Hsien Loong kan vente til januar 2017 med at holde valg, men ønsker folkets støtte nu

Singapores parlament er blevet opløst tirsdag som forberedelse til et valg, hvor premierminister Lee Hsien Loong prøver at få opbakning til en ny periode fra vælgerne.

Vælgerne er bekymrede over indvandring og de høje leveomkostninger i en opbremset økonomi.

Folkets Handlingsparti, PAP, der har regeret i over 50 år med en blanding af streng politisk kontrol og hurtig økonomisk vækst, ventes at bevare dets overvældende flertal i det 89 pladser store parlament på grund af en splittet opposition.

Det bliver Singapores første præsidentvalg uden landet indflydelsesrige grundlægger, uafhængighedsleder Lee Kuan Yew, som døde i marts.

Ifølge landets forfatning skal der holdes valg inden tre måneder efter, at præsidenten har opløst parlamentet.

Premierministeren, som kunne vente til januar 2017 med at holde parlamentsvalg, bad om folkets støtte i en henvendelse på tv søndag.

- Dette valg vil blive afgørende. I skal beslutte, hvem der skal regere Singapore i de kommende fem år, men hvad vigtigere er, at I også skal sætte kursen for Singapore i de kommende 50 år. I vil komme til at bestemme Singapores fremtid, sagde han.

Singapore har netop i pomp og pragt fejret bystatens 50 års uafhængighedsjubilæum fra Storbritannien 8. august med en stor parade, der satte fokus på nationens hurtige økonomiske udvikling og stabilitet under PAP's regering.

1 kommentar
Vis kommentarer