Ingen asylansøgere: Liberal Alliance vil lukke for Danmark i to år

FN's flygtningekonventioner skal suspenderes i to år, hvis det står til Liberal Alliance. På den måde kan ingen søge asyl i Danmark

Den nuværende flygtningesituation er ude af kontrol ifølge Liberal Alliance og for at få styr på den kommer partiet nu med et kontroversielt udspil under overskriften 'Human og fornuftig hjælp i nærområderne'.

Her foreslår partiet at suspendere for FN's flygtningekonventioner i to år og dermed helt lukke grænsen af for asylansøgere.

Det fortæller partiets gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, i Berlingske.

- Vi er nødt til at indstille os på, at vi befinder os i en ny virkelighed. Vi har både en forpligtelse til at hjælpe ofrene for krigen i Syrien, men vi har også en forpligtelse til at passe på vores eget samfund, siger han.

Perioden, hvor asylansøgere bliver afvist ved grænsen, skal bruges på at ændre konventionerne, så de tilpasses en ny virkelighed.

I mellemtiden skal Danmark tage imod 4000 kvoteflygtninge om året, og de penge, som statskassen sparer på asylstoppet, skal gå ubeskåret til hjælp i flygtningenes nærområder.

Blandt kollegerne på Christiansborg bliver idéen modtaget både godt og dårligt. Hos Dansk Folkepartis Martin Henriksen er man positiv, men regeringspartiet Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, afviser den.

'Bliver til grin i udlandet'

- Vi har sagt meget klart, at vi er villige til at kigge på konventionerne – både i forhold til, hvordan de er indrettet, og hvordan de er implementeret. Men det er jo ikke noget, man gør fra den ene dag til den anden. Det tror jeg heller ikke, at Liberal Alliance ville foreslå, hvis de havde et regeringsansvar, siger han til avisen.

Det gør direktøren for Center for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, også.

- Jeg er dybt bekymret over, at centrale politiske aktører forsøger at løse problemerne ved at vikle sig ud af juridiske regler, siger han til Berlingske.

Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, mener, at Danmark vil blive til grin i resten af verden, hvis forslaget blev ført ud i livet.

Danmark var det første land, der underskrev FN's flygtningekonvention, som blev udarbejdet i 1951.

347 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere