Ingen udsigt til forlængelse af græsk støtteordning

EU's økonomikommissær siger, at hvor der er vilje, er der en vej. Nu må grækerne vise deres vilje

Grækenland får næppe opfyldt ønsket om en forlængelse af deres støtteprogram ud over 30. juni, som de har bedt om, fordi de vil holde en folkeafstemning først.

Eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, siger ved ankomsten til et nyt krisemøde om Grækenland, at den græske regerings planer om at udskrive folkeafstemning om den økonomiske redningsplan for Grækenland "har lukket døren for fortsatte forhandlinger".

Den belgiske finansminister, Johan van Overtveldt, kalder ved ankomsten til eurogruppemødet i Bruxelles de græske planer om en folkeafstemning for "et bizart træk", når den græsk regering samtidig siger, at den selv ønsker et nej.

EU's økonomikommissær Pierre Moscovici siger, at der stadig er uenigheder mellem Grækenland og de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - men at de ikke er særlig store.

- Forskellene er ret begrænsede. Hvor der er en vilje, er der en vej. Nu skal den græske regering vise sin vilje, siger Moscovici.

Finlands finansminister, Alexander Stubb, siger, at de græske planer om en folkeafstemning er "en ubehagelig overraskelse".

- Det er en trist dag specielt for Grækenland, siger Stubb.

- Med den her udmelding har de lukket døren for yderligere forhandlinger. Nu mener jeg, at Plan B må blive Plan A, siger Stubb.

Grækenlands nuværende støtteordning udløber på tirsdag, den 30. juni, og samme dag skal de gældsplagede grækere betale 1,5 milliarder euro til Den Internationale Valutafond (IMF).

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, vil have støtteordningen forlænget - i givet fald for tredje gang - til efter den planlagte folkeafstemning 5. juli.

Her er det meningen, at grækerne skal stemme ja eller nej til de internationale kreditorers krav om reformer, der skal rette op på den græske økonomi, til gengæld for en støtteordning på sammenlagt 15,3 milliarder euro.

0 kommentarer
Vis kommentarer