Iran viser nåde over for Trump: USA's landshold får indrejse-tilladelse

Efter en distriktdomstol i USA har trukket præsident Trumps indrejseforbud for syv mellemøstlige lande tilbage, har Iran besluttet, at det amerikanske brydelandshold får tildelt visa til en konkurrence senere på måneden

Det bliver alligevel muligt for det amerikanske brydelandshold at deltage i world cup i Iran senere på måneden. Foto: AP
Det bliver alligevel muligt for det amerikanske brydelandshold at deltage i world cup i Iran senere på måneden. Foto: AP

Det amerikanske landshold i brydning for mænd får visum til at rejse ind i Iran og kan dermed deltage, når der senere i februar afholdes world cup på iransk grund.

Det fortæller den iranske udenrigsminister Javad Zarif på Twitter.

Udmeldingen kommer, efter at en distrikt-domstol i USA har blokeret for det dekret, som præsident Trump underskrev for nogle dage siden. Et dekret, som skulle have gjort det umuligt for borgere fra syv mellemøstlige nationer at rejse ind i USA.

Iran var blandt de syv nationer, som var omfattet af Trumps præsidentordre. Trump indførte indrejse-forbuddet for at forhindre mulige terrorister fra de pågældende lande i at komme til USA. Præsidentens beslutning fik med det samme Iran til at indføre et lignende straks-forbud rettet mod amerikanske statsborgere.

Iran bløder op
Men efter distrikt-domstolens beslutning om at trække Trumps indrejseforbud tilbage, har de iranske myndigheder også valgt at bløde op.

- Som konsekvens af rettens suspendering af #muslimban og forespørgsler fra Irans Brydeforbund og FILA (brydesportens globale forbund - red.), vil amerikanske brydere få tildelt visa, skriver Javad Zarif på Twitter.

Se også: Appeldomstol skal høre nye argumenter for indrejseforbud

Det er imidlertid ikke endeligt afgjort, om borgere fra de syv mellemøstlige nationer også vil kunne rejse ind i USA på sigt. Trumps justitsministerium er i færd med at forberede sig på at få Højesteret til at tage sagen.

Hvis Trump skal gøre sig forhåbninger om at få det kontroversielle indrejseforbud genindført, skal hans regering diske op med flere og bedre argumenter.

Det vurderer Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet.

- Trumps justitsministerium skal finde nye argumenter for, hvorfor et så bredt indrejseforbud er begrundet. For begrundelsen i national sikkerhed er allerede blevet afvist, siger lektoren.

Se også: OVERBLIK: Slagsmålet om Trumps indrejseforbud

158 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere