Is mellem USA og Rusland tør en smule efter Kerry-visit

Sergej Lavrov mener, at han har fået en bedre forståelse af USA efter møde med John Kerry.

Følg Politik

Tonen blev en smule mere imødekommende mellem USA og Rusland under den amerikanske udenrigsministers besøg i Sotji tirsdag.

Sergej Lavrov, den russiske udenrigsminister, siger efter mødet med Kerry, at det er "tvingende nødvendigt" at undgå forværring af forholdet mellem de to lande.

- Mødet i dag har givet os bedre forståelse af hinanden, siger Lavrov ifølge nyhedsbureauet AFP efter drøftelser om konflikterne i Ukraine og Syrien.

Lavrov mødte sin amerikanske kollega med en gave - kurve med kartofler og tomater.

De kunne tolkes som en spøgefuld hentydning til det russiske forbud mod import af fødevarer fra USA og Europa - et svar på amerikanske og europæiske sanktioner mod Rusland på grund af konflikten i Ukraine.

John Kerry siger efter mødet, at Vestens sanktioner kan rulles tilbage "hvis og når" våbenhvilen fra Minsk efterleves fuldt ud i Ukraine.

Den amerikanske udenrigsminister slog også fast, at det er presserende for USA og Rusland sammen at tage fat på globale udfordringer.

Hidtil har de to lande været ude af stand til at blive enige om en løsning på den værste krigskonflikt i øjeblikket, blodbadet i Syrien, hvor op mod en kvart million mennesker er dræbt de seneste fire år.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+