Isabella Arendt stopper: - For mange konflikter

Kristendemokraternes afgående formand har mistet både trivsel og arbejdsglæde over en længere periode

Arkivfoto: Henning Hjorth
Arkivfoto: Henning Hjorth
Følg Politik

Der har været særdeles dårlig stemning i længere tid, og det får formanden i Kristendemokraterne (KD) til at forlade skuden fuldstændig.

Det fortæller Isabella Arendt i et interview med Ekstra Bladet.

- Det, der er udslagsgivende for mig, er, at jeg oplever, at der er et højt konfliktniveau i KD for tiden med for mange konflikter, og at der har været det i en periode. Og det har haft den betydning, at min trivsel og arbejdsglæde er forsvundet, siger hun til Ekstra Bladet.

Isabella Arendt afviser at komme nærmere ind på, hvad konflikterne har handlet om. Heller ikke om det drejer sig om personer eller den politiske linje.

- Det er mange forskellige ting og meget af det fra fortrolige ledelsesmøder og andet. Så det vil jeg ikke gå i detaljer med. Men summen af det miljø har gjort, at min trivsel har været faldende, og nu har jeg taget konsekvensen af det, siger hun videre.

Isabella Arendt stopper som formand med øjeblikkelig virkning. Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun endnu ikke ved, om hun vil træde ind i et nyt parti, men at hun stadig brænder for politik.

- Jeg har været i KD i hele mit voksne liv og aldrig lavet andet. Så nu har jeg pludselig en uge i næste uge, hvor jeg for første gang ikke ved, hvad jeg skal på mandag. Jeg skal finde ud af, hvad der skal ske. Og jeg er simpelthen åben for alle mulige spændende tanker i forhold til, hvad fremtiden kan byde på.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Drøje hug til Kristendemokraterne

Det er det ene nyreslag efter det andet, der i år har ramt Kristendemokraterne. Senest med formand Isabella Arendts melding om, at hun stopper med øjeblikkelig virkning. Hun er den tredje profil i kampen om pladser i Folketinget, der har stemplet ud siden nytår.

Den vestjyske stjerne:

I januar meddelte Kristian Andersen, at han ikke vil stille op til Folketinget for partiet ved næste Folketingsvalg. Han vil i stedet 'prioritere opgaven som børne- og familieudvalgsformand' i Ringkjøbing-Skjern Kommune, sin familie og sit job.

Kristian Andersen var en sand stemmesluger for Kristendemokraterne, der ved sidste valg kun var få hundrede stemmer fra at komme ind via et kredsmandat i Vestjylland.

Han trak alene over 10.000 personlige stemmer i kredsen. Uden hans stemmer og trækkraft i området bliver det svært at opnå samme resultat.

Det eneste medlem af Folketinget:

I starten af maj fortalte Jens Rohde, at han til næste valg forlader politik og altså ikke genopstiller for partiet. Han var en stor appelsin i turbanen for partiet, da han meldte sig ind i foråret 2021. For med Jens Rohde fik det pludseligt en plads i Folketinget.

Partiet var ikke kommet ind ved valget i 2019, men det var Jens Rohde for Radikale Venstre, som han efterfølgende forlod. Med en plads i Folketinget fik partiet pludseligt en plads ved det største bord i dansk politik og kunne eksponere sin politik.

- Jeg vil noget andet med mit liv end politik. Det er en beslutning, der har været undervejs i længere tid. Jeg er i løbet af december og januar kommet frem til, at jeg vil noget andet i livet. Jeg får ikke brugt mine sprog og mit internationale udsyn. Det savner jeg, sagde han her.

Vikaren fra himlen:

Tirsdag har så selveste formanden for partiet, Isabella Arendt, meddelt, at hun forlader posten og partiet med øjeblikkelig virkning. Årsagen er for mange konflikter i partiet og en arbejdsglæde, der er forsvundet.

Den unge Arendt blev kendt som 'vikaren fra himlen', da hun midt under valgkampen i 2019 overtog posten fra Stig Grenov, der længe havde tegnet partiet. Han trak sig grundet stress.

Arendt kunne på en helt ny måde tegne partiet og fik solid medvind, da hun med ekstremt kort varsel blev kastet ind i valgkamp, partilederdebatter og intens presseopmærksomhed.

Intet med Rohde at gøre
For nylig meddelte partiets eneste folketingsmedlem, Jens Rohde, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg og takker af i dansk politik.

Men Isabella Arendt kalder det blot et tilfælde, at de to ting falder sammen. Det har intet med hinanden at gøre, lyder det.

- Der er ikke andet end uheldig timing.

- Så det er noget, du har tænkt på i længere tid?

- Ja, det er det. Sådan er det, når det handler om arbejdsglæde og trivsel. Så er det ikke sådan, at man går glad på arbejde, og så kommer der én dårlig melding fra en chef, og så siger man op.

- Det er en følelse, der har været diffus i starten. Det er ikke en sag, en person, en forum eller en begivenhed. Det er summen, siger Isabella Arendt.

Hun siger, at hun har talt med ledelsen i partiet om problemerne, men hun har oplevet, at det ikke er blevet bedre.

Afsluttende afviser hun at pege på, hvem hun mener, der skal overtage posten i partiet.

- Det vil jeg ikke blande mig i. Jeg synes, man som eks-formand skylder sit parti at valse udenom og sige, at det skal medlemmerne have lov til at finde ud af. KD har altid været et medlemsbåret parti. Det er noget af det, jeg har været rigtig stolt af. Så det skal de selv finde ud af nu, som jeg absolut ikke skal blande mig i.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind