Jakob Ellemann-Jensen trækker sig som gruppeformand

Siden september sidste år har Jakob Ellemann-Jensen både været formand og gruppeformand i Venstre

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen smider posten som gruppeformand for sit parti. Han vil fokusere 100 procent på formandsposten. Billedet her er fra grundslovsdag. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen smider posten som gruppeformand for sit parti. Han vil fokusere 100 procent på formandsposten. Billedet her er fra grundslovsdag. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, trækker sig som gruppeformand.

Han vil fremover udelukkende koncentrere sig om posten for partiets formand. Det siger han til Ritzau.

- Jeg stopper som gruppeformand for at hellige mig hvervet som Venstres formand.

- Da jeg satte mig på gruppeformandsposten, var det for som ny formand også at sætte mit præg på folketingsgruppen og for at få noget ro og noget samling i gruppen.

- Det har vi nu fået. Så min opgave der er udført, siger Ellemann-Jensen.

Folketingsgruppen vil udpege en ny gruppeformand på tirsdag. Det er gruppeformanden, som leder gruppemøderne og til sidst eksempelvis konkluderer partiets holdning til et bestemt emne, eller hvad gruppen skal stemme til et lovforslag.

Ellemann-Jensen vil ikke røbe, hvem han helst ser som sin afløser som formand for folketingsgruppen.

Ellemann-Jensen blev noget overraskende formand for folketingsgruppen i september sidste år, mens han altså også var formand for partiet.

Venstre oplevede en kaotisk periode efter folketingsvalget med interne stridigheder. Det var med daværende formand Lars Løkke Rasmussen og daværende næstformand Kristian Jensen i spidsen.

Derfor ville Ellemann-Jensen bringe ro i partiet, og det skete bedst, hvis han også var gruppeformand, mente han.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der var lidt høj bølgegang i gruppen efter seneste folketingsvalg. Vi havde været igennem nogle urolige måneder. Det var der brug for at få styr på internt, og det er der nu, siger Ellemann-Jensen.

Hidtil har den tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) været gruppenæstformand. Så han kunne måske være et oplagt bud som ny gruppeformand.

Men Ellemann-Jensen vil ikke sige, hvem han selv peger på. Han erkender, at han gjort sig mange tanker om, hvem det kunne være.

- Det lader jeg fuldstændig være op til folketingsgruppen. Dels fordi det er det mest ordentlige. Og dels fordi jeg satte mig relativt tungt på processen, da vi senest valgte gruppeformand ved at foreslå mig selv.

- Så jeg har ikke nogen kandidater, siger Ellemann-Jensen, som svarer følgende til, om Lauritzen ikke er det oplagte valg:

- Det kunne han være. Jeg synes, at han har været en fremragende gruppenæstformand, så det vil han sikkert være glimrende til.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind