Jakob Engel-Schmidt efter kokain-afsløring: 'Jeg har været til psykolog'

Jakob Engel-Schmidt fortæller i en Facebook-opdatering onsdag aften, at han har brug for ro for at få styr på sin situation

Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt aner ikke, om han nogensinde kommer tilbage i folketinget, efter at det tirsdag aften kom frem, at han i juli sidste år blev standset af politiet, mens han kørte bil med kokain i blodet.

Det skriver Jakob Engel-Schmidt på sin Facebook-profil onsdag aften.

Her giver han også udtryk for, at sagen har taget hårdt på ham, og at han har brug for at bearbejde det skete i en rum tid.

- Jeg er i en situation, hvor jeg har brug for at finde ud af, hvad der er op og ned i mit liv. Jeg har i dag talt med en psykolog om det, der er sket, og jeg vil fortsætte denne behandling i en rum tid fremover. I den mellemliggende tid vil jeg have brug for ro til det og til at være sammen med mine nærmeste, skriver Jakob Engel-Schmidt på Facebook.

Ekstra Bladet afslørede tirsdag aften, hvordan Jakob Engel-Schmidt 4. juli sidste år blev standset af en patrulje på Lyngbyvejen, mens han kørte bil. På det tidspunkt sad Engel-Schmidt stadig i folketinget. Ekstra Bladet fortalte, at Engel-Schmidt havde mistet kørekortet i tre år og står til en større bøde, fordi han er blevet taget for narkokørsel.

Dansk politik Gade: Jeg havde hørt rygte om Engel-Schmidt

Afsløringen skete, efter at Ekstra Bladet har fået svar på anmodning om aktindsigt i politiets døgnrapport. Trods flere tip til Ekstra Bladet om sagen ønskede Engel-Schmidt ikke selv at kaste lys over, hvad der skete den pågældende aften.

Jakob Engel-Schmidt valgte at gå på orlov fra folketinget dagen efter, at Ekstra Bladet først rettede henvendelse til ham om sagen. Officielt lød beskeden, at Engel-Schmidt havde søgt orlov, fordi han havde fået tilbud om job som direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

Engel-Schmidt fortalte selv tirsdag aften på Facebook, at han havde kokain i blodet, da han blev standset af politiet. Tidligt onsdag morgen meddelte hans kredsformand først, at man nu leder efter en ny spidskandidat i kredsen til at erstattet Jakob Engel-Schmidt. Senere meddelte uddannelsesintitutionen Niels Brock, at samarbejdet med Jakob Engel-Schmidt er stoppet.

Dansk politik Engel-Schmidt får gigant bøde

Og også TV2 News, hvor Engel-Schmidt havde job som paneldeltager i et politisk debatprogram, annoncerede, at man ikke længere kan bruge Engel-Schmidt i panelet.

Venstre-politikeren fortæller onsdag aften på Facebook, at han har brug for ro. Han aner ikke, hvad der kommer til at ske, og om han nogensinde vender tilbage til folketinget fra sin orlov.

- Indtil videre er jeg på orlov fra Folketinget, men grundlaget for den orlov, nemlig mit job hos Niels Brock, ophører. Hvad der skal ske, når den orlov på et tidspunkt ophører, er alt for tidligt for mig at tage stilling til nu, men indtil videre beder jeg om respekt for, at jeg har brug for hjælp og ro for at få styr på min situation, skriver Jakob Engel-Schmidt på Facebook.

Politik Jakob Engel-Schmidt siger op på Niels Brock

Det var kokain, der var årsag til, at Jakob Engel-Schmidt har mistet kørekortet i tre år, fortæller han på Facebook. Foto: Jens Dresling Politik Jakob Engel-Schmidt: Jeg blev taget med kokain i blodet

Har luftet comeback på Borgen

’Jakob Engel-Schmidt forlader Folketinget.’

Sådan lød overskriften på Venstres pressemeddelelse 7. september sidste år, hvor det blev annonceret, at Jakob Engel-Schmidt stoppede i Folketinget.

Der var imidlertid ikke et ord i pressemeddelelsen om, at Engel-Schmidt i virkeligheden blot gik på orlov fra Folketinget. Der var altså alligevel ikke tale om et endegyldigt farvel til Borgen, hvilket Engel-Schmidt da også indrømmede over for Ekstra Bladet i december sidste år.

Her forklarede han, at han måske allerede ville komme tilbage til Folketinget i løbet af 2018, når arbejdet på uddannelsesinstitutionen Niels Brock ophører.

– Jeg har taget orlov umiddelbart til efter sommerferien næste år (i år, red.), og det er fantastisk, at Niels Brock kan bruge mine kompetencer, lød det fra Venstre-manden.

Vakte undren
Den udmelding fra Jakob Engel-Schmidt vakte undren hos Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

– Jeg synes, Jakob var meget klar, da han her for tre måneder siden meldte ud, at nu stoppede han i politik, lød reaktionen fra Ellemann-Jensen.

– Mads Fuglede er kommet ind og har overtaget mandatet fra Jakob Engel-Schmidt. Og det var egentlig mit indtryk, at det var en permanent ordning. Det tror jeg også, var Mads Fugledes indtryk, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Immunitet skal ikke ophæves

I udgangspunktet kan folketingsmedlemmer ikke tiltales, uden at Folketinget har givet samtykke hertil ved at ophæve deres parlamentariske immunitet.

Der er imidlertid undtagelser, som betyder, at Jakob Engel-Schmidts immunitet ikke har skullet ophæves. Folketinget har heller ikke modtaget nogen anmodning om at ophæve hans immunitet i denne sag.

Af ’Håndbog i Folketingsarbejdet’ fremgår det bl.a., at ’hvis en sag afsluttes med et bødeforlæg, skal Folketingets samtykke (...) ikke indhentes’.

257 kommentarer
Vis kommentarer