Jakob Engel-Schmidt: Jeg blev taget med kokain i blodet

Venstre-løven undskylder på Facebook og fortæller, at han i juli sidste år kørte bil med kokain i blodet

Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, forklarer her sagen
Følg Politik

Det var kokain, som Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt havde i blodet, da han i juli sidste år blev stoppet af politiet, mens han kørte bil.

Det fortæller Engel-Schmidt tirsdag aften på Facebook, efter at Ekstra Bladet tidligere på aftenen fortalte om færdselssagen.

På Facebook skriver Jakob Engel-Schmidt, at han har dummet sig, og at han skammer sig.

- I juli sidste år lavede jeg mit livs fejltagelse, skriver Jakob Engel-Schmidt på Facebook.

- Jeg blev stoppet af politiet grundet en defekt lygte på bilen, fik taget en blodprøve, og den viste, at jeg ikke måtte køre bil, fordi jeg havde ulovlige stoffer i blodet - det var kokain, skriver Jakob Engel-Schmidt på sin Facebook-profil.

Engel-Schmidt taler ud: Mit livs fejltagelse

Engel-Schmidt fortæller videre, at han havde opfattelsen af, at han godt kunne køre bil.

- Det er ingen undskyldning - jeg skulle have tænkt mig om, lyder det i Venstre-profilens opdatering.

Ekstra Bladet modtog flere tip om sagen i efteråret, og efter at have henvendt sig til Engel-Schmidt for at spørge ind til færdselssagen, gik Jakob Engel-Schmidt på orlov fra folketinget.

Det lykkedes ikke Ekstra Bladet at få svar fra Engel-Schmidt om, hvad der egentlig kom ud af færdelssagen, men efter at have fået svar på en anmodning om aktindsigt hos politiet er der blevet kastet lys over sagen.

Af døgnrapporten fremgår det, at Jakob Engel-Schmidt natten til d. 4. juli sidste år forsøgte at obstruere politiets arbejde.

Patruljen beskriver her, at den stoppede Engel-Schmidts bil på Lyngbyvej i København på grund af en lygtefejl.

Herefter fattede politiet ifølge den interne log hurtigt mistanke til Jakob Engel-Schmidt, hvilket efter noget tid endte med en anholdelse af folketingsmedlemmet:

’Føreren af køretøjet havde en ifølge patruljen meget atypisk og mistankepådragende adfærd, som gjorde, at han blev sigtet for 53/54-kørsel (hhv. spiritus- og narkoparagraffen i færdselsloven, red.) Han nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest og blev derfor kl. 00.43 erklæret for anholdt’, hedder det i døgnrapporten.

Venstre-løve anholdt: Knaldet for narko-kørsel

Det fremgår videre, at en blodprøve blev udtaget på Station Bellahøj, hvorefter Engel-Schmidt blev løsladt kl. to om natten.

Jakob Engel-Schmidt fortæller på Facebook, at han er lykkelig for, at der ikke skete en ulykke den pågældende aften.

- Det her er en læring - for livet. Udover at undskylde over for kollegaer, både nuværende og tidligere, så har jeg undskyldt overfor min familie og min kæreste. Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen god undskyldning. Jeg har været et kæmpe fjols. Det skal jeg tage ansvar for, skriver Jakob Engel-Schmidt på Facebook.

Jakob Engel-Schmidt har mistet sit kørekort i tre år som konsekvens af sagen. Han har igennem flere år været en af fremtidens mænd i regeringspartiet Venstre. Han er ud over sit job som direktør på Niels Brock også paneldeltager på aktualitetsprogrammet News & Co. på TV2 News.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind