Jakob Engel-Schmidt siger op på Niels Brock

Venstre politiker opsiger sit job efter sag om narkokørsel og er også færdig på TV2

Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, forklarer her sagen

Venstre-politikeren Jakob Engel Schmidt har valgt at trække sig fra sin stilling som udviklingsdirektør på Niels Brock med øjeblikkelig virkning.

Det skriver Niels Brock i en pressemeddelelse:

- Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne; det er en stor både personlig og professionel tragedie. siger administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen.

Venstre-manden Jakob Engel-Schmidt har fået frakendt kørekortet ubetinget i tre år efter at være blevet taget for narko-kørsel. Foto: Liv Høybye /Scanpix/Ritzau Dansk politik Venstre-løve anholdt: Knaldet for narko-kørsel

Niels Brock oplyser, at man af princip ikke udtaler sig i personalesager, men bekræfter, at der er indgået en fratrædelsesaftale med Jakob Engel-Schmidt.

Jakob Engel-Schmidt har siddet i direktørstolen siden 1. oktober sidste år, hvor gik på orlov fra Folketinget. 

Chefredaktør på TV 2 NEWS Ulla Pors oplyser onsdag, at samarbejdet også ophører med tv-stationen på baggrund af sagen om narkokørsel.

- Jakob Engel-Schmidt har været en del af vores panel på 'NEWS & Co.', og vi har sagt til ham i dag, at det kan han ikke fortsætte med foreløbig. Det er selvfølgelig et problem for vores program. Lige nu skygger den her sag og dens omstændigheder for, hvad han i øvrigt måtte sige som medlem af et panel, siger hun.

Dansk politik V-gruppeformand om narkokørsel: 'Torskedum handling'

Politisk er den unge Venstre-løves fremtid også særdeles usikker. Venstres gruppeformand, Søren Gade, meldte i nat ud, at han har 'meget svært ved at se', at Jakob Engel-Schmidt (V) kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg, efter at han er blevet taget i narkokørsel.

- Jakob Engel-Schmidt har begået en torskedum og ulovlig handling. Han siger selv det er utilgiveligt, og det vil jeg give ham ret i, skriver Søren Gade i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Jakob har for tiden orlov fra Folketinget. Jeg har derfor meget svært ved at se, at han kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg, med det han har lavet.

Per Zeidler har trukket sig som kandidat til byrådet i Syddjurs kommune, men det skete så sent, at han i morgen stadig står på stemmesedlen. Foto: Ernst van Norde Politik Kommunal-politikere i fedtefadet: Narko-smugling, spritkørsel og sex-orgier

537 kommentarer
Vis kommentarer